Nu öppnas Scandic Go i Stockholm

Ons 6 sep, 2023 - 7:00
Foto:Scandic

Varumärket ligger rätt i tiden och attraherar en ny generation av hotellgäster från världens alla hörn. Med Scandic Go tar vi ett stort steg för att ytterligare utveckla ekonomisegmentet i Norden och vi ser stora expansionsmöjligheter i och utanför våra nordiska marknader, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef på Scandic Hotels Group.

Ekonomisegmentet i hotellbranschen har vuxit snabbt de senaste åren och förväntas expandera ytterligare, drivet av förändrat resebeteende och nya ekonomiska förutsättningar hos många resenärer. Scandic Go lockar därför med ett bra pris, inbjudande design, smidig självbetjäning, frukost och varma måltider dygnet runt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Rummen på Scandic Go är designade med smarta lösningar och förvaringsmöjligheter. Det nyöppnade hotellet på Upplandsgatan i Stockholm fokuserar på dubbelrum men gäster kommer även på framtidens Scandic Go att erbjudas våningssängar för kompisgäng som vill spendera mer tid tillsammans och samtidigt få pengar över. Den som vill koppla av på rummet kan enkelt koppla sin telefon till Tv:n och streama innehåll. För att göra det enkelt att resa lätt kommer tvättmöjligheter att finnas tillgängligt på plats.

Gäster välkomnas av en loungebar med cafékänsla. Den traditionella frukostbuffén har ersatts av en kopp kaffe eller te med ett urval av croissanter, smörgåsar och juicer till ett bra pris. Ett noga utvalt sortiment av street food och matiga grillade smörgåsar summerar det varma köket och gäster beställer enkelt via mobilen.

– Scandic Go ska erbjuda en smart vistelse för den vars fokus är att uppleva staden. Vi behöver förstå och anpassa oss efter den nya generationens resenärer där själva hotellvistelsen oftast inte är det mest centrala. Vi vill därför inte begränsa någon med fasta måltider eller att betala för andra tjänster i priset för ett hotellrum. Bo centralt, ät när du vill, res lätt och hantera enkelt din vistelse via mobilen, säger Thérèse Cedercreutz, Chief Commercial Officer på Scandic Hotels Group.

Hotellet har miljöcertifieras med Svanen och genom att testa nya material, samt satsa på hållbara ytskikt och inredning med så låga CO2-utsläpp som möjligt vill Scandic Go erbjuda en miljövänligare hotellupplevelse. Återvunnet material har prioriterats på hotellet, till exempel stolar tillverkade av kaffesump och bordsskivor av återvunna textilier. I den mån det är möjligt kan de saker som används på hotellet plockas isär för vidare användning eller återvinning. 

Scandic Go, Upplandsgatan 4 är först att öppna. Redan sommaren 2024 öppnar nästa Scandic Go, denna gång centralt beläget på Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm. Fler öppningar väntas och målet är på sikt att bli marknadsledande inom ekonomisegmentet i Norden och att öka expansionstakten utanför Norden

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: