Foto:SJ

SJ fortsätter köra nattåg hela sträckan till Berlin även efter 1 oktober. Intresset från såväl privatresenärer som företagsresenärer har varit större än förväntat. Biljetter släpps redan i slutet av denna vecka.

– Det är jätteroligt att kunna ge det här beskedet idag, säger Christer Litzell, affärschef på SJ.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Fram till förra veckan var planen att tågen skulle fortsätta från Hamburg till Berlin till och med sista september i år och därefter ha Hamburg som slutdestination resten av hösten och vintern.

– Det är verkligen goda nyheter, resenärerna har visat stort intresse från start för att resa till Berlin med Euronight. Tack vare en ny överenskommelse med vår tyska samarbetspartner kan vi även fortsatt köra daglig trafik hela sträckan till Berlin, säger Christer Litzell, Affärschef på SJ.

Intresset för linjen är inte bara stort från privatresenärer utan också från företag som väljer tåget för affärsresor till event och konferenser på kontinenten.

– Vi har också sett ett större resande än vi väntat oss från tyska resenärer som tar tåget till Sverige. I Tyskland har linjen blivit väldigt uppmärksammad, säger Christer Litzell.

Förändringen innebär också att de resenärer med Hamburg som slutdestination även fortsatt ankommer centralstationen Hamburg Hauptbahnhof innan tåget fortsätter till Berlin, det blir ingen förändring till Hamburg Altona som ligger mindre centralt. 

Biljetter för hela sträckan Stockholm-Berlin börjar säljas successivt under veckan, biljetterna till Hamburg finns sedan tidigare att köpa. 

Tidtabell och priser kommer vara oförändrade fram till årsskiftet. I nuläget säljs biljetter fram till 9 december och för jul och vinter släpps biljetter senare under hösten.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: