Foto:SJ.SE

Efterfrågan på tågresor över jul och nyår är stor och från och med i dag finns SJs resor ute till försäljning. Förra året var beskeden från Trafikverket väldigt sena men i år har SJ fått all information och planering som behövs enligt överenskommen tidsplan, vilket gör att biljetter för perioden 10 december – 8 april släpps som planerat.

– En väldigt positiv nyhet är att resorna för hela vintern, sportlov och även påskhelgen redan nu går att boka, vilket vi är väldigt glada över, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

SJ kommer att byta bokningssystem under våren 2024. Det nya bokningssystemet kommer innebära en rad förbättringar för tågresenären. Framför allt kommer SJ kunna släppa biljetter för längre försäljningsperioder, vilket många kunder har efterfrågat.

Det blir också tydligare information om den specifika avgången man bokar, det kommer att finnas en ny möjlighet att betala tillval som exempelvis förbeställd mat med SJ Prio-poäng, och det kommer att bli enklare att boka om sin biljett vid en trafikstörning. 

Den som bokar resor med avgång från 29 januari och framåt kommer också notera att de två biljettalternativen som erbjuds under senare delen av vintern är återbetalningsbar biljett och ej återbetalningsbar. Anledningen är att under övergången till SJs nya bokningssystem är möjligheten begränsad att administrera de ombokningsbara biljetterna, det alternativet utgår därför från 29 januari. 

– Vi kommer att återkomma med besked om när en ombokningsbar biljett åter kommer att erbjudas i vårt bokningssystem, säger Tobbe Lundell. 

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: