Foto:Västflyg

Västflyg lanserar en helt ny flyglinje från Trollhättan-Vänersborg till Scandinavian Mountains Airport Sälen-Trysil.

Linjen trafikeras torsdagar och söndagar under perioden 21 december 2023 till 10 mars 2024. Flygbolaget är först i världen med högsta möjliga inblandning av förnybart flygbränsle vilket minskar koldioxidutsläppen med upp till 40%.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det här är en jätterolig nyhet. Vi får många frågor om flyg från Västsverige och det här gör ju att de nu snabbt och enkelt kan ta sig upp till vår fantastiska fjällvärld. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Med vår korta transfer ut till skidanläggningarna kan en resenär stå skidklädd med pjäxorna knäppta vid liften bara 2-3 tim efter avresan. Det är jag säker på att västsvenskarna kommer att uppskatta. Jag tror också att det är unikt på marknaden, fortsätter Gunnar Lenman.

– Det är också både bra och väldigt viktigt att Västflyg ligger i framkant när det gäller hållbart flygande med högsta möjliga inblandning av förnybart flygbränsle. Avslutar Gunnar Lenman.

– Vi är stolta och glada att kunna presentera den här nyheten idag. Vi vet att många i vårt närområde vill besöka Sälen och Trysil och många har efterfrågat en flyglinje. Vi har stora förhoppningar på att linjen ska bli populär och att vi framåt kan utöka antalet flygningar. Säger Anna Petre, vd på Västflyg.

– Vi vill ligga i framkant när det gäller omställningen mot ett fossilfritt flyg och detta gör vi genom att alltid använda maximal inblandning av bioflygbränsle på våra avgångar, avslutar Anna Petre.

Vintersäsongens flyglinjer

Västflygs nyhet innebär att 9 flyglinjer nu trafikerar Scandinavian Mountains Airport kommande vintersäsong. Destinationerna är London, Groningen, Amsterdam, Ålborg, Köpenhamn, Stockholm-Bromma, Ängelholm, Malmö och Trollhättan-Vänersborg.

SENASTE NYTT

ANNONS: