Foto.Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines, den största och ledande flyggruppen i Afrika, och dess långvariga partner Boeing [NYSE:BA] meddelar att flygbolaget har gått med på att beställa 11 787 Dreamliner- och 20 737 MAX-flygplan med möjlighet till 15 respektive 21 ytterligare jetplan. Avtalet, som undertecknades av Etiopiens nationella flygbolag vid Dubai Airshow, representerar det största köpet någonsin av Boeing-flygplan i Afrikas historia.

”Vi är glada att kunna meddela att Ethiopian Airlines har nått en överenskommelse med Boeing om att lägga en fast order på 31 ultramoderna flygplan, med möjlighet till 36 ytterligare jetplan”, säger Ethiopian Airlines Groups vd, Mr. Mesfin Tasew. ”Denna order kommer att göra det möjligt för oss att modernisera och utöka vår flotta till stöd för Ethiopian Airlines tillväxtplan och vår Vision 2035-strategi. Genom denna affär har vi befäst vårt decennier gamla exemplariska affärspartnerskap med Boeing. 787 Dreamliner och 737 MAX visar Ethiopian Airlines miljömedvetna beslut och dess engagemang för att betjäna passagerare med de senaste tekniskt avancerade flygplanen.”

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ethiopian beställer varianten 787-9, en del av  Dreamliner-familjen som minskar bränsleförbrukningen och utsläppen med 25 % jämfört med de flygplan som den ersätter. Flygbolaget lägger också till modellen 737-8, som minskar bränsleförbrukningen och utsläppen med 20 % och skapar ett 50 % mindre bulleravtryck jämfört med de flygplan som den ersätter. Båda familjerna tillför bättre miljöprestanda och passagerarkomfort till sina respektive marknader.

Det nya åtagandet positionerar Ethiopian Airlines för att ytterligare stärka och diversifiera sin flotta, som för närvarande omfattar mer än 80 Boeing-jetplan. Ethiopian driver Afrikas största Dreamliner-flotta med en blandning av 787-8:or och 787-9:or. Den nya 737 MAX-ordern, som kommer att öka flygbolagets orderstock för det bränslesnåla jetplanet till 50, kommer att publiceras på Boeings webbplats för beställningar och leveranser när den är klar.

Boeing och Ethiopian Airlines kom också överens om att arbeta tillsammans för att tillhandahålla kabinmodifieringstjänster för flygbolagets befintliga 787 Dreamliners. De omfattande eftermonteringarna kommer att förbättra passagerarupplevelsen med avancerad underhållning under flygning och nya säten i alla kabiner, inklusive liggande säten i Businessklass från Boeing joint venture Adient Aerospace.

”Ethiopian Airlines fortsätter sitt ledarskap som ett av Afrikas framstående flygbolag med detta landmärkesåtagande att utöka sina 787- och 737 MAX-flottor”, säger Brad McMullen, Boeings senior vicepresident för kommersiell försäljning och marknadsföring. ”Ethiopian var det första afrikanska flygbolaget som tog emot 787:an, och Dreamliner-familjen fortsätter att spela en integrerad roll i dess långdistansflotta. Med sina årtionden av erfarenhet av att använda våra jetplan med enkelgång och bredkropp, uppskattar vi Ethiopian Airlines förtroende för våra produkter och styrkan i vår relation efter mer än 75 års samarbete.”

Boeings kommersiella marknadsutsikter för Afrika beräknar att kontinenten kommer att behöva 1 025 flygplan under de kommande två decennierna; mer än 70 % av kommersiella leveranser förväntas vara jetplan med en gång. Afrikas totala flygtrafiktillväxt förutspås till 7,4 % fram till 2042, den tredje högsta bland globala regioner och över den globala genomsnittliga tillväxttakten på 6,1 %.

Källa:Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: