Singapore Airlines CEO, Goh Choon Phong (vänster) och Philippine Airlines President och COO, Stanley K. Ng (höger), vid undertecknandet av det nya partnerskapsavtalet för codeshare. Foto: Singapore Airlines

Philippine Airlines (PAL) och Singapore Airlines (SIA) har undertecknat ett nytt codeshare-avtal som gör det möjligt för de två flygbolagen att förbättra reseutbudet mellan Filippinerna och Singapore samt till andra inhemska och internationella destinationer – inklusive Köpenhamn och Milano.

Inledningsvis kommer codeshare-avtalet att omfatta SIA:s och PAL:s flygningar mellan Singapore och Manila med början från fjärde kvartalet 2023, förutsatt myndighetsgodkännande. Dessutom kommer SIA att använda PAL:s flygningar från Manila till 27 destinationer i Filippinerna, medan PAL kommer att använda sex av SIA:s europeiska rutter – Köpenhamn, Frankfurt, Milano, Paris, Rom och Zürich.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Codeshare-linjerna till Köpenhamn och Milano är en historisk milstolpe eftersom det är första gången ett filippinskt flygbolag är anslutet till den danska huvudstaden och det italienska modemeckat. Samtidigt återvänder PAL till Frankfurt, Paris, Rom och Zürich, som det filippinska flygbolaget trafikerade redan på 1980- och 1990-talet.

”SIA:s kommande codeshare-avtal på PAL:s flygningar från Manila till 27 destinationer i Filippinerna gör det möjligt för våra nordiska resenärer att utforska en mängd nya exotiska destinationer och för våra affärsresenärer att lättare ta sig till sin slutdestination. Samtidigt innebär avtalet också att filippinier som bor i Danmark, Sverige och Norge kommer närmare familj och vänner hemma i Filippinerna”, säger Muhammad Raimi, General Manager för Singapore Airlines i Norden.

De båda flygbolagen kommer dessutom att undersöka möjligheten att utvidga codeshare-avtalet så att det också omfattar SIA:s flygningar till ett antal europeiska destinationer samt Australien, Indien, Nya Zeeland och Sydafrika.

Goh Choon Phong, CEO för Singapore Airlines, säger: ”Detta avtal gör det möjligt för Philippine Airlines och Singapore Airlines att arbeta ännu närmare tillsammans och hitta sätt att erbjuda våra kunder förbättrade resealternativ mellan Singapore och Filippinerna. Samarbetet stöder den växande efterfrågan på både affärs- och fritidsresor mellan Filippinerna och Singapore, liksom våra nyckelmarknader över hela världen.”

Kapten Stanley K. Ng, President och COO för Philippine Airlines, säger: ”Vi är glada att codeshare-avtalet gör det möjligt för oss att erbjuda Philippine Airlines passagerare ett större urval av flyg mellan Manila och Singapore, vilket också bekräftar vårt åtagande att fortsätta utöka resealternativen för våra kunder. Partnerskapet är ett resultat av en stärkt relation med våra kollegor i ASEAN och Singapore Airlines, samt ett fortsatt åtagande att utöka vår närvaro i Singapore, för PAL en toppdestination som vi har betjänat i 58 år. Vi ser också fram emot att utöka våra förbindelser till ett stort antal städer i Europa där det bor både filippinier och ett växande antal turister och affärsresenärer som vi vill bjuda in att utforska Filippinernas många underverk.”

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: