torsdag 30 maj, 2024

7 av 10 planerar semesterresa inom sex månader – Millennials de mest ressugna just nu

Dela

I snitt planerar just nu 7 av 10 i sju undersökta länder för en semesterresa inom sex månader. Bland svenskar, danskar och norrmän ligger Sverige bland topp-fem av de destinationer man vill resa till. En kust- eller natursemester är det mest intressanta. Visit Swedens Resebarometer görs löpande i sju länder, nu senast den 9-14 juni i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien.

”Intresset för natur och kust ser ut att hålla i sig och alla våra större, svenska, städer ligger ju kustnära med naturen inpå knuten, så vi hoppas även att turismen till våra städer nu kan börja se en ljusning”, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden. 

Enligt YouGovs senaste International Travel & Tourism Report 2021, är Millennials den mest ressugna åldersgruppen. 55 procent av de tillfrågade planerar internationella semesterresor de närmaste tolv månaderna, vilket innebär att efterfrågan på resor det närmaste året huvudsakligen kommer att vara från Millennial-generationen, födda 1982-1999.

Trygghet viktigt

Att vilja resa hänger starkt ihop med att känna trygghet. När nu världen börjar öppna upp, letar därför konsumenter efter fritidsaktiviteter med låg risk.

Erfarenheter och vanor som man känner till har blivit det bästa alternativet och under pandemin har parker och naturen varit en tillflyktsort för många. Därför är det inte konstigt att naturen även lockar när resandet blir möjligt igen.

Sverige bedöms nu som ett säkert resmål

Sverige bedöms nu i än högre grad som ett säkert resmål. Cirka hälften av svenskarna och av de som planerar en resa till Sverige bedömer Sverige som ganska eller mycket säkert, vilket är en fortsatt ökning från maj i år.

Fortsatt är det egna hemlandet det mest populära resmålet i alla undersökta länder.

Sena bokningar av boende

Oförutsedda extrakostnader och karantän är oftast nämnda som barriärer att inte välja att resa alls, enligt Mindshare WW New Normal Tracker W2 2021.

Även om reslusten verkar återvända, avvaktar många med att boka boende för resan.

”Många verkar fortsatt avvakta med sina bokningar in i det sista eftersom man förmodligen är osäker på smittspridningsläge, reserestriktioner vid tidpunkten för resan och avbokningsmöjligheter”, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden.

”En resa är ju något man planerar en bit fram i tid och är det något många lärt sig det senaste året är det att läget och möjligheterna kan förändras med oerhört kort varsel.”

”Att tydligt kommunicera flexibla boknings- och avbokningsmöjligheter kan därför vara av extra stor vikt för att locka till sig resenärer”, fortsätter Susanne.

Sverige allt mer tillgängligt med flyg, tåg och färja

Att kunna resa är näst efter viljan den mest avgörande faktorn för resande.

Flera nya flyglinjer och utökat antal avgångar har under senaste månaderna aviserats mellan Sverige och andra länder. Enligt Stockholms Handelskammare har internationella flygbokningar till Arlanda ökat med 388,9 procent under årets andra kvartal, jämfört mot samma period 2020.

En tågförbindelse med en avgång per dygn fram till september, har även etablerats mellan Berlin och Stockholm.

Och färjerederierna utökar löpande sina förbindelser mellan Sverige och andra länder i takt med att efterfrågan återkommer.

Källa:visit sweden

Dela

Relaterade inlägg

52,3 grader har uppmätts i en förort till Indiens huvudstadsområde Delhi. Det är nytt nationellt...
Hur tänker studenterna när de planerar sin sommarsemester? Vad vill de se och uppleva, hur...
Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i SIDS4 - den fjärde internationella konferensen för Small...
Två tredjedelar av agenterna över hela världen planerar samordnade investeringar i teknik under nästa år och...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy