tisdag 16 jul, 2024

Ny turistavgift i många svenskars semesterpärla

Foto:indonesia.travel

Dela

För fem veckor sedan infördes en obligatorisk avgift på 15 dollar, motsvarande cirka 160 kronor, för turister som reser till svenskarnas backpackerparadis Bali. 

Avgiften beräknas inbringa 190 miljoner kronor i år – bara från australiska turister. Speciella polispatruller kommer från och med tisdag att stoppa turister för att kontrollera att avgiften är betald. 

Turistparadiset Bali införde turistavgiften den 14 februari. Intäkterna ska enligt myndigheterna gå till att göra öns turism hållbar och skydda dess unika ekologi och kultur. 

– I framtiden kommer insamlandet av turistavgifter på Bali att skydda naturen och hålla ön ren och hållbar. Men de kommer också spela en vital roll i att skydda och marknadsföra balinesisk kultur, vilket inkluderar sedvänjor, traditioner, kulturellt skapande och lokal visdom för att upprätthålla Balis spirituella aura, säger Sandiaga Uno, Indonesiens turismminister till news.com.au

Innan pandemin besökte över 50 000 svenskar Indonesien

2019, innan pandemin lamslog den globala turismindustrin, besökte 56 000 svenskar Indonesien, enligt statistik från den indonesiska ambassaden i Stockholm. 

Ön Bali har längre varit känd som en magnet för svenska backpackers. 

I fortsättningen måste de dock hosta upp den blygsamma men obligatoriska turistavgiften på 15 dollar för att få njuta av öns sevärdheter. 

Enbart australiska turister väntas bidra med 18 miljoner dollar genom turistavgiften i år. 

Polispatruller ska kontrollera att turisterna betalar

Men trots de saftiga intäkterna uppskattar öns turismmyndighet att omkring 60 procent av turisterna som kommer till ön inte har betalat avgiften. 

Speciella patruller från öns turismpolis kommer därför att genomföra avgiftskontroller vid öns stora sevärdheter från och med den 26 mars. De turister som betalat avgiften får en speciell voucher sänd mejlad till sig vilken poliserna kommer uppmana turisterna att visa upp. 

De som inte har betalt kommer uppmanas att betala. Det finns ännu inget beslut som straffavgift eller andra påföljder för de turister som inte har betalat avgiften. 

Källa: Expressen.se

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy