söndag 19 maj, 2024

Dryga böter väntar vaccinvägrare i Österrike

Dela

Österrike planerar att införa bötesstraff på uppemot 36 000 kronor för den som vägrar covidvaccinera sig. Bötesstraffet ska omfatta medborgare över 14 år och de nya bestämmelserna ska gälla från februari.

Beskedet gavs på torsdagen av landets hälsominister Wolfgang Mueckstein och regelverket är planerat att införas i den 1 februari nästa år.

Redan förra månaden stod det klart att Österrike som första EU-land planerade att införa obligatorisk covidvaccinering i början av 2022.

Mueckstein sade också att gravida kvinnor kommer undantas från kravet – men underströk samtidigt att rekommendationen om vaccinering gällde denna grupp också.

Även personer som av medicinska skäl inte kan vaccineras undantas liksom personer som varit sjuka i covid-19 och som tillfrisknat under de senaste sex månaderna.

För dem som inte är vaccinerade och som inte kan anföra några undantagsskäl kan straffsumman bli så hög som 36 000 kronor (3 600 euro). Hänsyn kommer att tas till människors inkomstnivå och eventuella finansiella tillgångar.

Regeringens förslag får stöd av en majoritet av oppositionspartierna i parlamentet.

Källa: TT)

Dela

Relaterade inlägg

Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...
Rånäs Slott har precis mottagit den prestigefyllda Travellers' Choice-utmärkelsen från Tripadvisor! - Det känns verkligen fantastiskt att...
Soliga dagar och stigande temperaturer får svenskarna att kasta av sig kläderna, men borde du...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy