Från den 27 augusti fram till den 21 september 2025 öppnar Odette en pop-up-restaurang i japanska tornet på Tivoli. Det är den trestjärniga Michelin-restaurangens första europeiska besök. Bakom den sällsynta kulinariska upplevelsen står Tivoli, Nimb och Singapore Airlines, som har ingått ett exklusivt partnerskap för att föra den prisbelönta asiatiska topprestaurangen till Nordens gastronomiska huvudstad.

I 48 år har Singapore Airlines knutit samman Norden med Sydostasien och skämt bort resenärer med extraordinära reseupplevelser på direktlinjen mellan Köpenhamn och Singapore. Nu har det prisbelönta flygbolaget inlett ett kulinariskt samarbete med Tivoli och Odette. Samarbetet ska skämma bort gästernas smaklökar på fast mark och föra en del av Singapores världsberömda matscen till Köpenhamn.

”Vårt partnerskap med Tivoli och Odette bygger på en gemensam passion för utsökta och helgjutna gästupplevelser och förstklassig service. Både Köpenhamn och Singapore är kända för sin gastronomi i absolut världsklass, och det gläder mig att Tivolis många besökare snart kan uppleva en av Asiens och världens bästa restauranger när Odette landar här i Köpenhamn,” säger Jagdish Bhojwani, General Manager för Singapore Airlines i Norden.

Med tre Michelinstjärnor och titeln som Asiens bästa restaurang 2019 och 2020 är Odette en kulinarisk institution som för närvarande ligger på plats 25 på listan över världens 50 bästa restauranger. När Odette med kökschefen Julien Royer vid rodret i knappt en månad gästar Danmark med sin pop-up-restaurang på Tivoli, väntar något speciellt. Besökarna kan se fram emot en meny som förenar Odettes moderna franska gastronomi med de mest raffinerade asiatiska nyanserna och prisbelönta desserter från Louisa Lim.
”Jag är hedrad över att få laga mat i det ikoniska japanska tornet på Tivoli. Detta är Odettes första besök i Europa, och jag ser fram emot att utforska de danska råvarorna och skämma bort Tivolis gäster med ett smakprov på vår moderna franska matlagning med starka rötter i det lokala,” säger Julien Royer, kökschef på Odette.
På Tivoli ser man Odettes besök som en gastronomisk höjdpunkt och en unik avslutning på popup-säsongen i japanska tornet.
”Med Odettes besök når vi en ny höjdpunkt i japanska tornet. Det är nästan ofattbart att våra gäster under nästan fyra veckor kan uppleva den franska stjärnkocken och få smaka på Singapores topprestaurang här i japanska tornet. Samarbetet med Singapore Airlines bygger på en gemensam värdegrund om att skapa extraordinära gästupplevelser, och med Odettes besök går detta upp i en högre växel,” säger Mikkel Ustrup, High-End Director på Tivoli.
Fem eller sju serveringar
Till Odettes pop-up på Tivoli har Royer och hans team komponerat en meny som endast kan upplevas här, men gästerna kan förvänta sig signaturrätter som ”Mushroom Tea”, ”Langoustine comme un Dumpling” och ”Kampot Pepper Crusted Pigeon”. Till dessert väntar skapelser av Louisa Lim – utsedd till Asiens bästa konditor 2023 – med delikata och fantasifulla inslag som ”Late Summer Berries” och ”Grain de Café”. Oavsett om det är i Singapore eller Köpenhamn lovar Odette en helhetsupplevelse där fantasi, hantverk och smak möts i perfekt harmoni.
Enligt Pressmeddelande.