måndag 17 jun, 2024

Hemlös man bor på Ålandsbåten

Dela

En hemlös 54-årig man hänvisades till en förfallen lägenhet i Hagfors i Värmland av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

När han inte ville flytta 33 mil bort fick han inte längre någon hjälp av socialtjänsten och började ta färjan över till Mariehamn och tillbaka, skriver tidningen Hem & hyra. Nu ”bor” han på Ålandsbåten, eftersom det under lågsäsong är det billigaste övernattningsalternativet, inklusive frukost, i Stockholm.

Mannen hamnade på gatan efter att ha drabbats av sjukdom och avvisats av Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan då han inte levt upp till deras krav, skriver tidningen. Han har fram tills för några veckor sedan bott på hotelljour, men då han inte varit tillräckligt aktiv i sitt bostadssökande hänvisades han till lägenheten i Hagfors.

Fastigheten där lägenheten ligger hyrs fortfarande av Migrationsverket och anses otjänlig med ohyra, vilket lett till att Migrationsverket sagt upp kontraktet och flyttat ut samtliga asylsökande. Nu hoppas 54-åringen på nödboende av Stockholms stad.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Strömma Turism & Sjöfart presenterar sin första elektriskt drivna sightseeingbåt, som börjar trafikera Stockholms vatten...
Sveriges första och en av Europas första elanslutningsanläggningar för kryssningsfartyg har passerat en viktig milstolpe...
Nu återgår Tallink Silja Lines fartyg Baltic Princess till sin populära rutt mellan Stockholm och...
I april i år fick Malmö ännu en förbindelse till kontinenten när Finnlines Finnfellow inledde...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy