Efter den framgångsrika lanseringen av sitt första gourmetkryss på Donau med start och slut i Wien i november 2025, avslöjar VIVA Cruises nästa kapitel i samarbetet med det välrenommerade vin- och gourmetmagasinet Falstaff:
Den kulinariska nivån och premium all-inclusive-konceptet förstärks genom samarbetet med den internationellt erkända vinexperten, Master of Wine och vinredaktör på Falstaff, Romana Echensperger.
Romana fungerar framöver som sommelier för hela VIVA Cruises-flottan, där hon ansvarar för att omdefiniera vinutbudet och delta på framtida gourmetkryss med vinpresentationer.
De två gourmetkryssningarna fokuserar på Frankrike respektive Portugal:
- En sexdagars resa längs Seine i november, där julstämningen i Paris övergår i Normandies vinterlandskap och kulinariska upplevelser i en klass för sig
- I oktober 2026 går resan till Portugal med ett sju dagars gourmetkryss genom Dourodalen – en av Europas vackraste vinregioner.
Se alla detaljer om VIVA Cruises’ gourmetkryssningar och det fullständiga kryssprogrammet för resten av 2025 och 2026 här