måndag 20 maj, 2024

83 researrangörer från hela världen till Sverige

Dela

Visit Swedens Swedish Workshop

På söndag välkomnas researrangörer från Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Kina, Indien och en rad andra länder till ett vårvackert Umeå och Visit Swedens Swedish Workshop.

Arrangörerna möter svenska turistföretag, gör affärer och inspireras till nya Sverigeresor för sina kunder. Bland de utländska arrangörerna finns i år ett stort intresse för natur och hållbart resande.

Den 13 och 14 maj besöker researrangörer från 14 länder Umeå för att få idéer till nya Sverigeresor. I nästan 1 300 affärsmöten med turistföretag och regioner från hela Sverige kommer de att få nya förslag på upplevelser att erbjuda sina kunder i Europa, Asien och USA.

Till årets Swedish Workshop, som arrangeras i Sverige vartannat år, kommer många researrangörer som är specialiserade på vandringar och andra naturupplevelser. En av de brittiska arrangörerna fokuserar på resor med tåg och en annan på upplevelser som är tillgängliga för resenärer med funktionshinder.

– Swedish Workshop skapar många nya affärsmöjligheter för svenska turistföretag och leder till att Sverige tar större plats i researrangörernas program. Den här gången är det fantastiskt roligt att få visa upp norra Sverige både för etablerade och för potentiella Sverigearrangörer, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden.

Flest researrangörer kommer från Tyskland och Storbritannien, och flera är nya deltagare på Swedish Workshop som nu intresserar sig för Sverige. Bland annat deltar den stora tyska paketresearrangören FTI Touristik. Från de växande marknaderna Indien och Kina kommer arrangörer som nu vill fördjupa sitt engagemang och sin kunskap om Sverige. Även arrangörer från närmarknader som Norge och Danmark är på plats, för att hitta nya upplevelser som kan locka resenärer som redan är vana Sverigeresenärer.

Swedish Workshop arrangeras i samarbete med Region Västerbotten och Visit Umeå.

– Vi är jätteglada att Swedish Workshop arrangeras i Norrland och att det blev Umeå och Västerbotten som fick äran att stå som värd, säger Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten. Det ger oss en extra god möjlighet att visa upp vårt turistiska utbud för de internationella reseköparna. Det internationella intresset för Västerbotten som resmål har under det senaste året vuxit stadigt samtidigt som vårt utbud är mer unikt och större än någonsin. Vi kan erbjuda upplevelser från kust till fjäll.

Över 70 företag från hela Västerbotten är involverade i workshopen, både som deltagare i workshopförhandlingarna och i kringarrangemang, visningsresor och logistik. Till exempel har Umeås enda eldrivna podtaxi engagerats för transport av workshopdeltagarna.

De utländska researrangörerna får en försmak av svensk livsstil och kultur bland annat genom en helt svensk meny med Västerbotten- och årstidstema. Fläder, enbär och en försommarmiddag med midsommarfirande och nyckelharpa – och en drink med västerbottenostlag – ska ge deltagarna minnen av Sverige som de kan sprida vidare.

Hälften av researrangörerna passar också på att uppleva Västerbotten, Stockholm, Höga Kusten, Roslagen och Blekinge på arrangerade visningsresor före och efter Swedish Workshop.

De 83 utländska researrangörerna kommer från Danmark, Norge, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Frankrike, USA, Kanada, Kina och Indien.

Dela

Relaterade inlägg

Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...
Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia! - Sedan pandemin har...
Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy