onsdag 24 apr, 2024

Agnieszka Berglund blir ny flygplatschef på Bromma Stockholm Airport

Dela

Foto:Swedavia

Agnieszka Berglund kommer närmast från tjänsten som Driftchef och Local Maintenance Manager på Bromma Stockholm Airport och har en gedigen erfarenhet av ledarbefattningar inom flygbranschen. Hon tillträder sin nya position19 december.

Agnieszka Berglund har arbetat inom Swedavia sedan 2011 och innehaft ledande befattningar som bland annat chef för Bromma Stockholm Airports operativa center, verksamhetschef för Arlanda Service Center och verksamhetschef för PoolArn på Stockholm Arlanda Airport. Därtill har Agnieszka Berglund verkat som enhetschef på Bring Citymail.

– Jag är väldigt glad över att vi har rekryterat Agnieszka till flygplatschefsbefattningen på Bromma Stockholm Airport. Hon kan flygplatsen väl sedan tidigare, är en erkänt duktig ledare och har ett stort engagemang för Swedavias och flygplatsens frågor. Genom sin breda kompetens och erfarenhet från flygplatsverksamhet kommer Agnieszka bidra till Bromma Stockholm Airports fortsatta utveckling på ett mycket positivt vis, säger Peder Grunditz, COO för International Airports på Swedavia. 

– Det är med glädje, spänning och ödmjukhet som jag har tackat ja till uppdraget som ny flygplatschef. Jag har arbetat på Bromma Stockholm Airport i olika ledarbefattningar sedan 2017 och kommer nu ta mig an flygplatsens utmaningar och möjligheter i sin helhet. Bromma är en modern flygplats som står för snabba och effektiva flöden men även för närhet till våra resenärer, medarbetare och omvärld. Jag är övertygad att flygplatsen kommer fortsätta tjäna ett värdefullt syfte många år framöver, säger Agnieszka Berglund. 

Agnieszka Berglund tillträder sin tjänst som flygplatschef på Bromma Stockholm Airport den 19 december 2022 och efterträder Gunnar Boijsen som går i pension. Karl Eklund har nyligen också utsetts till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika övergripande chef för Swedavias båda flygplatser i Stockholm – Stockholm Arlanda Airport samt Bromma Stockholm Airport.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy