onsdag 24 apr, 2024

Åhus Seaside blir en del av Room Republic.

Dela

Foto:Room Republic

Room Republic blir ny ägare av Hotel Åhus Seaside i Åhus.

Hotellet invigdes 17 juni 2022 och har 72 rum, konferens- och festvåning, restaurang samt spa. Room Republic tillträder 2 januari 2023.

– Vi ser en stor potential att utveckla både hotellet och Åhus till en ännu attraktivare destination. Åhus är redan ett starkt varumärke med ett attraktivt utbud av aktiviteter. Vi har haft framgång med vår strategi att investera och utveckla hotellen i högt tempo i kombination med att höja gästupplevelsen samt att paketera och synliggöra hotellet och destinationen, säger Kjell Jakobsson ägare till Room Republic.

Åhus Seaside är beläget vid den vackra Täppetstranden i Åhus. Hotellet invigdes 17 juni 2022 och har 72 rum, 6 konferenslokaler, restaurang samt spa. I augusti 2022 fick hotellet den officiella klassificeringen 4 stjärnor Superior. Förväntad budgeterad omsättning för Åhus Seaside är ca 70 miljoner år 2023.

Staffan och Camilla Andersson som har ägt hotellet och som står bakom hela projektet väljer nu att stiga åt sidan. 

– Vi har kämpat och brunnit i flera år för att Åhus ska få ett exklusivt destinationshotell vid havet. Vi är väldigt stolta över det vi har åstadkommit tillsammans med vår fantastiska personal och vi har fått ett väldigt fint gensvar från våra gäster. När vi nu lämnar över till Room Republic känner vi oss trygga med att de med sin kunskap, erfarenhet och goda renommé kommer att fortsätta utveckla Åhus Seaside till en anläggning som vi alla kan vara stolta över. 

– Åhus Seaside är en fantastiskt fin anläggning som Staffan & Camilla har skapat. Vi ser en stor potential i anläggningen och vårt team är beredda att göra något riktigt bra med detta fina hotell, säger André Åberg VD i Room Republic 

Room Republic Gruppen består av The Vault Hotel Helsingborg, V Hotel Helsingborg, Hotel Statt Hässleholm, Hotel Feliz och Palma Suites i Palma de Mallorca samt välgörenhetsprojektet Dandelion i Sydafrika. Gruppen omsätter ca 110 miljoner och ägs av Karin och Kjell Jakobsson.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Blique by Nobis utseddes till Årets Innovatör på Svenska Mötespriset 2024, under en galamiddag i...
Högbo Brukshotell & Spa utanför Gävle har genomgått en omfattande renovering och öppnar den 1 juni upp...
Det klart att Jacy'z kammar hem vinsten som Sveriges ledande affärshotell i den internationella tävlingen...
Scandic öppnar sitt första hotell i Nürnberg, Bayerns näst största storstadsområde. Öppningen är ett viktigt...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy