onsdag 22 maj, 2024

Air France ska banta med 8.300 tjänster

Dela

Foto:airfrance

Air France är i färd med att färdigställa en plan där 8.300 tjänster bantas från arbetsstyrkan i inrikesflyget, enligt Bloomberg News. Frankrikes regering, som nyligen skjutit till ett räddningspaket åt bolaget, har varskott Air France om att programmet inte får innebära ”socialt lidande” för de som drabbas, enligt nyhetsbyrån.

Nedskärningarna ska genomföras via avgångspaket där anställda frivilligt lämnar sina tjänster, enligt Bloomberg News. På så sätt hoppas Air France kunna ducka ett scenario där politiker och allmänhet klandrar bolaget utifrån det skattefinansierade nödlån och direktinvesteringar på 7 miljarder euro som tillföll bolaget tidigare i våras. 

Fordonsbolaget Renault har genomfört liknande nedskärningar och inte undkommit den offentliga kritiken.

Ett villkor ställt från franska staten för Air France-paketet var att minska inrikeskapaciteten med 40 procent fram till och med slutet på nästa år och därigenom också minska på bolagets klimatavtryck.

Det aktuella omställningsprogrammet innefattar 300 piloter, 2.000 i kabinpersonalen och 6.000 i markpersonalen, enligt nyhetsbyråns källor. Totalt motsvarar det 17 procent av den totala arbetsstyrkan hos Air France, som är Europas näst största flygbolag.

Air France nederländska enhet, KLM, är i sin tur på väg att förhandla klart ett nödpaket från den nederländska regeringen värt upp till 4 miljarder euro.

Franska och nederländska staterna är storägare i Air France-KLM-koncernen, ungefär motsvarande det svensk-danska ägandet av SAS.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy