onsdag 29 maj, 2024

Airbus drar ner verksamheten till absolut sparlågenivå

Dela

Foto:airbus

Flygplanstillverkaren Airbus har beslutat att dra ned på kapitalinvesteringar med runt en fjärdedel och vidta besparingsåtgärder som i akt och mening ska rädda bolaget. 

Från och med nu ska endast ”kritiska och livsuppehållande aktiviteter” genomföras i bolaget, enligt delårsrapporten för första kvartalet.

Franska Airbus fokuserar för närvarande näst intill helt och hållet på besparingsåtgärder under den pandemikris som blivit den värsta någonsin för flyget, enligt rapporten.

Tillverkaren redogjorde för en halverad vinst med 15 procent lägre omsättning för det första kvartalet med ett kassaflöde som var negativt med 8 miljarder euro, inklusive en rekordbot för att förlika en mut- och korruptionshärva i Storbritannien, Frankrike och USA.

Airbus har dragit tillbaka sin guidning för helåret och dessutom ställt in utdelningen för 2019. Arbetet har under kvartalet också inneburit förhandling med kreditgivare om flera nya lånefaciliteter.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy