onsdag 24 apr, 2024

Airbus räknar med över 17.600 nya flygplan i Asien till år 2040

Dela

Foto :Airbus

Flygplanstillverkaren Airbus räknar med att över 17.600 nya flygplan behövs i regionen Asien-Stillahavsområdet fram till år 2040. Fraktplan väntas vara mycket efterfrågade då många äldre plan är på väg att skrotas, skriver Bloomberg News.

Enligt Airbus kommer Asien-Stillahavsregionen att behöva många nya flygplan under de kommande två decennierna, då dels resandet återhämtar sig från coronaviruspandemin och dels mindre bränsleeffektiva plan behöver bytas ut.

Cirka tre fjärdedelar av de efterfrågade jetflygplanen väntas vara inom en mindre storlekskategori, plan av typer som Airbus A220 och A320. Nya fraktflyg kommer också att behövas för att hålla jämna steg med en väntad fördubbling av regional flygfrakt fram till 2040, enligt Airbus.

Kina antas vara en av de främsta drivarna av tillväxten efter en längre period av mindre efterfrågan på flyg till följd av landets ”zero covid”-strategi. Andra viktiga länder som lyfts fram av Airbus är växande ekonomier som Indien och Vietnam.

Det regionala resandet i regionen väntas ha återvänt till de nivåer som rådde 2019, före pandemin, någon gång mellan 2023 och 2025. Prognosen för nya plan i Asien-Stillahavsområdet utgör över 40 procent av den efterfrågan som väntas av Airbus globalt.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy