måndag 22 jul, 2024

”Allvarligt fel” släckte Stockholms central

Dela

Stockholms centralstation drabbades av strömavbrott som slog ut rulltrappor, butiker och biljettautomater. Felet varade i omkring två timmar.

Enligt elnätsföretaget Ellevio handlade det om ”ett allvarligt fel” som berörde ett hundratal kunder inom det område i närheten av Sergels torg i Stockholm där centralstationen ligger.

Larmet om strömavbrottet kom vid 12.40-tiden.

”Eltillförseln till fastigheten fungerar inte i centralstationen. Det betyder att affärer, butiker och den service som finns i centralhallen inte heller har någon el. Så de har inte något ljus och det påverkar deras verksamhet”, sa Bo Albertsson, presschef vid fastighetsägaren Jernhusen, tidigt på måndagseftermiddagen.

Ellevio skickade tekniker till platsen för att felsöka. Runt 14.30 var elen på centralstationen tillbaka igen, enligt Jernhusen.

Det är oklart om några andra verksamheter i närheten drabbades.

Enligt Trafikverkets presstjänst finns det inga rapporter om att strömavbrottet påverkade tågen. Inte heller långfärdsbussarna ska ha störts av felet.TT

Dela

Relaterade inlägg

Efter branden på äventyrsbadet Oceana i Göteborg är planen att det ska stå klart 2026. Lisebergs...
Badanläggningen The Reef i Fredrikshamn är stängt till 29 juli. "Arbetet att fånga råttan har visat...
Värmevarningar, rekordnoteringar och särskilda åtgärder för äldre. Värmen har kopplat greppet kring flera europeiska länder...
Sedan den 26 juni 2024 har Zagreb varit hem för ett unikt museum tillägnat slipsar....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy