måndag 17 jun, 2024

Amerikanska hotellgooglingar på tioårshögsta

Dela

I takt med att USA börjat skymta slutet på pandemin har också reslusten ökat. Enligt Tidningen Fortune ligger sökningarna på hotell på den högsta nivån på nästan ett årtionde.

Uppgången började i november, då även de första beskeden om framgångsrika vaccin började trilla in. Därefter ökade de stadigt fram till mars. 

Enligt branschexperter som Fortune pratat med så stannar det inte vid sökningar och även bokningarna börjar öka. 

”Det är i princip covid-revansch-resande”, säger Henry Harteveldt, reseanalytiker vid Atmosphere Research Group, till Fortune. 

”Vi är trötta på att vara fast hemma. När allt fler vaccineras tar de sig ut på vägarna och i luften och hotellen tjänar på det”, säger han. 

Det är framför allt resort- och lyxhotell som ser ut att tjäna på trenden, och den stora efterfrågan gör att flera hotell som ligger på populära semesterorter har kunnat höja priserna. 

”När vi tänker på en weekendresa… brukar vi försöka unna oss något”, säger Henry Harteveldt. ”Och många sparade sina pengar under pandemin”.

Källa:Nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy