måndag 20 maj, 2024

Anita Burkevica blir ny djurparkschef i Parken Zoo

Dela

Foto:Parken Zoo

Parken Zoo´s veterinär Anita Burkevica, blir även parkens djurparkschef och tillträder sin nya kombinerade roll från och med nu.

Anita Burkevica är 29 år, född, uppvuxen och utbildad i Lettland. Hon kommer senast som konsulterande veterinär på smådjursklinik i Söderköping och på Kolmården.

2015 rekryterades Anita som heltidsanställd veterinär till Parken Zoo och har sedan förra året varit med i Parken Zoo´s ledningsgrupp. Anita har trots sin ringa ålder stor erfarenhet av arbete med exotiska och vilda djur.

-Det var enkelt att tacka ja till detta erbjudande, jag gillar den här kombinationen. Det är stor fördel att jag har mycket inblick i den dagliga driften, jag känner både djuren och personalen väl, vilket underlättar arbetet vi tillsammans gör i ledningsgruppen, säger Anita.
– Mitt jobb är även min hobby så att åka till Parken Zoo varje dag är som att komma hem, fortsätter Anita.

– Anita, med sin otroliga kunskap om alla våra djur kändes som ett självklart val. Hon har stor erfarenhet av det dagliga arbetet i djurparken och har ett stort förtroende i personalgruppen säger nytillträdda vd´n Sofia Larsson.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy