måndag 17 jun, 2024

Årets högsta biljettförsäljning när Taylor Swift intog Stockholm

Foto: SJ Stockholmståg

Dela

Många turister besökte Stockholm i samband med Taylor Swifts konserter. Det syntes inte minst på SL:s försäljning av korta periodbiljetter och enkelbiljetter som tillsammans nådde de högsta nivåerna hittills i år.

Försäljningen av korta periodbiljetter – det vill säga periodbiljetter som gäller 24 timmar, 72 timmar och 7 dagar – mer än fördubblades under konserthelgen jämfört med tidigare helger i år. Bara på fredagen såldes 11 900 korta periodbiljetter. Det kan jämföras med att det sålts 3 600 korta periodbiljetter en genomsnittlig fredag tidigare i år.

– Vi är glada att så många åkte kollektivt under sitt Stockholmsbesök och kan dessutom konstatera att trafiken flöt på bra i samband med konserterna, säger Suss Forssman Thullberg, avdelningschef för Kommunikation och försäljning på SL.

Det såldes ungefär 387 000 enkelbiljetter fredagen den 17 maj. Det är bara löningshelgen i april som ligger på ungefär samma nivåer för sålda enkelbiljetter.

– Det är en tydlig Taylor Swift-effekt som vi ser i biljettförsäljningen denna helg, även om vi tror att det fina vädret också har bidragit till det stora antalet sålda biljetter, säger Suss Forssman Thullberg.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...
En ny undersökning visar att hälften av svenska folket upplever trängsel vid populära svenska semesterdestinationer....
Flera svenska stränder och hamnar prisas av organisationen Blå flagg. I år kommer flaggan att...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy