torsdag 23 maj, 2024

Australien och Nya Zeeland skapar resebubbla

Dela

Foto:australia.com

Australiens premiärminister Scott Morrison och hans nyzeeländska motsvarighet Jacinda Ardern har kommit överens om att skapa en resebubbla mellan länderna, rapporterar ABC News.

Resetillståndet träder i kraft den 16 oktober och kommer till en början bara att gälla för nyzeeländare som vill besöka Australien, men inte till alla av landets delstater och territorier.

Vice premiärminister Michael McCormack säger under en presskonferens att det inledningsvis är delstaten New South Wales och territoriet Northern Territory som öppnar för besökare, eftersom de redan har öppnat sina delstatsgränser. Tillståndet gäller för resenärer som har befunnit sig i Nya Zeeland i minst 14 dagar. Härnäst kan det bli aktuellt för delstaten South Australia.

Båda länderna stängde sina gränser i mars på grund av pandemin. Endast medborgare eller personer med permanent uppehållstillstånd har släppts in sedan dess och alla som kommer in i länderna har tvingats att sitta i karantän.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy