måndag 22 apr, 2024

Avtal nått för Lufthansas markpersonal

Foto: Lufthansa

Dela

Den tyska flygbolagsjätten Lufthansa och fackföreningen som representerar markpersonal har nått en överenskommelse om ett löneavtal efter en långdragen tvist, meddelar parterna på onsdagen.

Därmed avvärjs hotet om strejker under påskhelgen. Beskedet kommer efter det att markpersonalen i flera månader ordnat utmarscher som har lett till omfattande störningar i flygtrafiken.

Parterna har förhandlat bakom stängda dörrar sedan i måndags, enligt tyska Die Welt. Om inget avtal nåddes hotade Verdi med en strejk på obestämd tid.

Verdi har bland annat krävt högre timlöner och bättre villkor för övertidsarbete. Detaljerna för avtalet har ännu inte meddelats.

Lufthansas kabinpersonal – som också strejkat tidigare i mars – har fortfarande inte nått någon överenskommelse om löneavtal med flygbolaget. Enligt tyska Der Spiegel ska medling mellan fackförbundet Ufo och Lufthansa inledas efter påsk.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy