onsdag 19 jun, 2024

Bakslag för Stordalen – ny brakförlust för Hurtigruten

Dela

Foro:Hurtigruten

Norska Hurtigruten redovisar en ny brakförlust för tredje kvartalet. Kryssningsbolaget, där hotellmagnaten Petter Stordalen är en av storägarna, har gjort en total förlust på 1,9 miljarder kronor under de tre första kvartalen i år.

Resebolagen har varit stora förlorare i pandemin och återhämtningen tar tid. På torsdagskvällen lade Hurtigruten, känt för sina natursköna kryssningar längs den norska kusten, fram sin rapport för tredje kvartalet som visade en nettoförlust på 63,6 miljoner euro för perioden, motsvarande cirka 647 miljoner kronor, upp från 43,7 miljoner euro motsvarande kvartal 2020.

Totalt summerar bolaget till en nettoförlust om 190,9 miljoner euro, eller 1,9 miljarder kronor, för de tre första kvartalen i år. Helårsförlusten under coronaåret 2020 landade på minus 1,6 miljarder kronor.

En förlust under det senaste kvartalet var väntad efter det att bolaget gick ut med en vinstvarning tidigare i november.

Omsättningen uppgick till 61,6 miljoner euro under kvartalet, vilket var något högre än de 58,8 miljoner euro bolaget omsatte motsvarande period i fjol.

Samtidigt märker bolaget av en återhämtning där bokningsnivån inför 2022 den 8 november låg 15 procent högre än vid samma tidpunkt 2019, det vill säga före pandemin, rapporterar den norska näringslivssajten E24. Hurtigruten räknar med att ha 13 av totalt 15 fartyg i drift vid årsskiftet.

Hotellmiljardären Petter Stordalen är en av de största ägarna i Hurtigruten via bolaget Silk Topco som ingår i Strawberry Equities. Största ägare i Hurtigruten är TDR Capital.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Strömma Turism & Sjöfart presenterar sin första elektriskt drivna sightseeingbåt, som börjar trafikera Stockholms vatten...
Sveriges första och en av Europas första elanslutningsanläggningar för kryssningsfartyg har passerat en viktig milstolpe...
Nu återgår Tallink Silja Lines fartyg Baltic Princess till sin populära rutt mellan Stockholm och...
I april i år fick Malmö ännu en förbindelse till kontinenten när Finnlines Finnfellow inledde...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy