torsdag 20 jun, 2024

Belgien kräver karantän av svenskar

Dela

Funderar ni på en sommarutflykt till Manneken Pis, Atomium eller något annat av Belgiens sevärdheter?

Då kanske det är dags att tänka om.

Från och med måndagen gäller två veckors karantän samt ett obligatoriskt coronatest för inresande från Sverige till Belgien, meddelas från det belgiska utrikesdepartementet. Samma regler gäller även för inkommande från Leicester i Storbritannien, två områden i Spanien samt flera delar av Portugal, däribland huvudstaden Lissabon.

Sedan i helgen avråds dessutom belgiska medborgare från att göra icke nödvändiga resor till Sverige.

Resereglerna uppdateras löpande och gäller tills vidare.

Utrikesminister Ann Linde (S) tilläts visserligen komma in för att delta i måndagens ministermöte i Bryssel, men är ändå inte förtjust i gränshindret.

”Jag tycker det är väldigt synd att det har blivit så mycket gränser i hela Europa. Huvudfrågan är ju att ha social distansering, att du tvättar händerna och att du inte går ut om du har minsta symptom. Och det spelar ingen roll om det är inom Sverige eller i något annat land”, säger Linde till SVT och TT efter mötet. 

”Det är fel strategi att stänga gränser. Det är inte det som gör att smittan inte sprids”, anser Linde.

Belgien är efter lilla San Marino det land i Europa som drabbats värst per capita av coronakrisen, med runt 9 800 döda. Även om antalet nya fall har sjunkit dramatiskt på senare tid finns en fortsatt oro för att spridningen ska ta fart igen.

I förra veckan skärptes därför exempelvis kraven på att bära munskydd till att gälla samtliga butiker i landet. Sedan tidigare krävs munskydd även i all kollektivtrafik, på flygplatser och järnvägsstationer.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy