torsdag 23 maj, 2024

Brakförlust för Ryanair – men nu ökar bolaget flygningarna

Dela

Foto:ryanair

Det gångna kvartalet var det tuffaste hittills för Ryanair. Men nu vänder det, enligt bolaget, som räknar med att helårets passagerartrafik ”bara” minskar med 60 procent.

Det irländska flygbolaget redovisar en nettoförlust på 185 miljoner euro, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor, för perioden april–juni, som är det första kvartalet i bolagets räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 243 miljoner euro motsvarande period i fjol.

Intäkterna sjönk med 95 procent till 125 miljoner euro och antalet passagerare rasade med 99 procent – endast en halv miljon personer flög med Ryanair under perioden.

I delårsrapporten skriver bolaget att det gångna kvartalet till följd av coronapandemin var det mest utmanande under Ryanairs 35-åriga historia.

Men i slutet av juni kunde Ryanair börja återuppta flygningarna och de väntas under de närmaste månaderna öka gradvis från 40 procent av normalnivån i juli till 60 procent i augusti och – förhoppningsvis, skriver bolaget – 70 procent i september. Helårets passagerartrafik väntas minska med 60 procent till 60 miljoner personer.

I rapporten passar Ryanair även på att kritisera det ”olagliga statsstödet” som en rad EU-regeringar riktat mot nationella flygbolag, däribland stödet till svenska SAS.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy