måndag 24 jun, 2024

Då öppnar Skistar för skidåkning – smygpremiär redan i helgen

Dela

Foto: SkiStar Vemdalen

Skidturismbolaget Skistar öppnar upp i Vemdalen den 26 november i vad bolaget själva beskriver som en ”smygöppning”. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den senaste tidens kyla uppges ”ha gett goda förutsättningar att producera snö”.

För Skistars historiskt sett största destination sett till antalet skiddagar, Sälen, framgår det av uppgifter på bolagets hemsida att Lindvallen kommer öppna ”så fort vi kan erbjuda bra alpin skidåkning”.

För övriga områden i Sälen är öppningen planerad till den 9 december medan Högfjället enligt planerna även kommer att ha helgöppet även den 2 till 4 december.

Den milda hösten har gett en öppning i den senare delen av den tid på året då Skistars pister vanligen öppnas. Med undantag för något enstaka år brukar de flesta destinationer ha öppnat upp för skidåkning vid utgången av november. Vissa säsonger har någon destination hos Skistar kunnat öppna upp för skidåkning redan i slutet på oktober medan det i andra änden av intervallet har funnits säsonger då någon destination först har kunnat öppna upp i början av december.

Skistars snögaranti för säsongen 2022/2023 inleds från den 12 december 2022 fram till säsongsavslutningen. Garantin ger möjlighet att boka om sin resa eller få pengarna tillbaka om bolaget inte kan leverera den alpina skidprodukt som Skistar utlovar.

Största ägare i Skistar är familjen Paulssons investmentbolag Ekhaga Utveckling med 24 procent av kapitalet och 20 procent av rösterna. Aeternum Capital, som backas av den norske redarmiljardären John Fredriksen, är näst störst med 20 procent av kapitalet och 14 procent av rösterna.

Aktien har backat med 33 procent hittills i år vilket innebär att bolaget har ett börsvärde på 9 miljarder kronor.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy