måndag 24 jun, 2024

Detur lanserar en helt ny destination från Umeå Airport

Foto: Detur

Dela

Den helt nya destinationen Zakynthos läggs till i utbudet, och det är första gången någonsin det arrangeras charter till den grekiska ön från flygplatsen. Utöver Zakynthos inkluderar höstens utbud även resor till Cypern och Rhodos. Samtliga resor arrangeras i samarbete med Enter Air.

Efterfrågan på flygresor fortsätter att vara hög och svenskarnas längtan efter soliga stränder och varmt väder visar få tecken på avmattning. Men det är inte bara värme som lockar, utan möjligheten att upptäcka nya platser och kulturer. Det tar Detur fasta på och lanserar nu en charterresa till den för Umeå Airport helt nya destinationen Zakynthos, en av de joniska öarna utanför Greklands västkust. Zakynthos består av berg klädda med pinje och på sydkusten finns det fina sandstränder som erbjuder svalkande bad.

Utöver Zakynthos kommer Detur att arrangera resor till Cypern och Rhodos under oktober månad i samarbete med Enter Air, vars stora flotta av flygplan finns stationerad i Finland vilket möjliggör omgående utökning av trafiken vid behov.

– Det är verkligen roligt att det finns en sådan stor efterfrågan på charterresor från Umeå Airport, och att Detur nu adderar en helt ny destination är så klart extra spännande, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport. Våra regionala flygplatser spelar en viktig roll i sina regioner för möjligheten av att nå ut i världen från sitt närområde. Att kunna erbjuda ett brett utbud av både charter- och reguljärtrafik på våra flygplatser för att underlätta för människor att mötas är en av Swedavias viktigaste uppgifter, säger han.

– Vi är glada över att vi kan erbjuda ytterligare destinationer från Umeå Airport, då det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats, säger Deturs Sverigechef Mattias Hallén. Med ett brett utbud erbjuder vi resenärerna många valmöjligheter med den extra bekvämlighet som resor från den lokala flygplatsen ger, något som höjer hela semesterupplevelsen, säger han.

Under oktober 2024 kommer sammanlagt tre charterresor med Detur att arrangeras: Zakynthos (ZTH) den 3 oktober, Cypern (LCA) 19 oktober samt Rhodos (RHO) den 27 oktober.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy