måndag 27 maj, 2024

Dotterbolag till Thomas Cook i konkurs

Dela

Foto:ThomasCooks

Moderbolaget Thomas Cooks konkurs sprider sig nu även till dotterbolagen. På onsdagen meddelade både tyska Thomas Cook GmbH och polska Neckermann att man tvingas ansöka om konkurs.

Ringer man Thomas Cooks tyska dotterbolag möts man av ett inspelat meddelande som säger att all reseförsäljning är stoppad i väntan på hur situationen med moderbolaget kommer att utvecklas. Och på onsdagen blev det alltså klart att även dotterbolaget går i konkurs.

I ett kort meddelande till tyska medier skriver Thomas Cook GmbH att det här var ett steg man helst hade velat undvika, men att det var nödvändigt för att kunna frigöra sig från moderbolagets finansiella förbindelser. Bolaget skriver att 140 000 resenärer drabbas av konkursen, och att man nu samarbetar med tyska UD för att få hem alla.

Dotterbolaget har ansökt om rekonstruktion, och målet ska vara att driva det vidare i egen regi. ”Vi ska göra allt i vår makt för att säkra företagets fortlevnad”, säger man i ett uttalande.

Samtidigt meddelar Thomas Cooks polska verksamhet Neckermann Polska att den är konkursmässig och att alla flygningar är inställda sedan i tisdags, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Källa:sverigesradio.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy