måndag 17 jun, 2024

Easyjets svenske vd slutar

Foto: Easyjet

Dela

Johan Lundgren kommer att sluta som vd för lågprisflygbolaget Easyjet till årsskiftet.  Beskedet kommer samtidigt som bolagets rapport för det första halvåret landar över analytikernas förväntningar. 

Johan Lundgren har basat för brittiska Easyjet, ett av Europas största budgetflygbolag, sedan 2017 men kommer alltså att lämna vd-posten tidigt nästa år, då han ersätts av den nuvarande finanschefen Kenton Jarvis. 

”Johan kommer att stanna med oss till slutet av det nuvarande året vilket vi hoppas ska bli ytterligare ett med stark framgång”, säger ordföranden Stephen Hester i en kommentar.

Kenton Jarvis har varit finanschef sedan februari 2021 och har i likhet med företrädaren Johan Lundgren bland annat arbetat på resejätten TUI.

Flygsektorn har genomgått tuffa år under Johan Lundgrens tid på Easyjet, inte minst pandemin då flygtrafiken rasade världen över. Den svenska vd:n basade bland annat över förvärvet av det tyska flygbolaget Air Berlin och investeringar för att förnya den egna flottan med nya Airbusflygplan,

Pressen avspeglas också i aktiekursen. Sedan Johan Lundgren tillträdde har Easyjets aktiekurs fallit med över 60 procent.

Easyjets senaste kvartalsrapport visar samtidigt att förlusten före skatt ökade med 15 procent på årsbasis under det första kvartalet. Utfallet var dock något bättre än förväntat enligt Bloombergs konsensussammanställning och intäkterna steg med 22 procent på årsbasis vilket även det var över förväntan.

Bolagets prognos om en kapacitet på 59 miljoner passagerare under den andra halvan av året och omkring 100 miljoner totalt för i år var i stort sett i linje med analytikernas förväntningar.

I vd-ordet till torsdagens rapport spår Johan Lundgren en rekordsommar för flygbranschen.

”Det finns fortfarande viktiga saker att uppnå under resten av året”, säger han i en kommentar till avgångsbeskedet. 

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...
Det brinner intill flygplatsen i Bryssel. Det skriver belgiska Le Soir. Det ska vara en lagerlokal...
Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy