onsdag 29 maj, 2024

EasyJets vd vill ha lägre lön

Dela

Foto:Easyjet

Easyjet meddelar att nytillträdda vd:n Johan Lundgren frivilligt har gått med på att sänka sin lön för att matcha föregångaren Carolyn McCall.

”På Easyjet är vi helt engagerade i att ge lika lön och lika möjligheter för kvinnor och män. Jag vill att det ska tillämpas för alla på Easyjet och för att visa mitt personliga engagemang har jag bett styrelsen att minska min lön för att matcha Carolyns när hon var på Easyjet”, säger Johan Lundgren i ett uttalande.

Svenske Lundgren, som tidigare arbetade för resejätten TUI, säger också att Easyjet har kommit längre än andra flygbolag när det gäller att locka till sig kvinnor som piloter. Företaget har ett mål fram till 2020 om att nå en andel på 20 procent kvinnliga piloter.

Initialt fick Johan Lundgren en årslön på 740.000 pund vilket nu kommer att sänkas till 706.000 pund. Övriga aspekter av löneavtalet är identiskt med vad Carolym McCall hade.

Källa:finwire

Dela

Relaterade inlägg

Går allt enligt planerna kan Skellefteå skriva historia vad gäller elektrifierad luftfart. Här kan till...
Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...
Flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen riskerar att lamslås av strejk från och...
Sex passagerare och sex medlemmar i besättningen har skadats på ett flygplan med Qatar Airways,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy