måndag 17 jun, 2024

Efter skräckflygningen: 20 personer intensivvårdas

Foto: singaporeair

Dela

En 73-årig man omkom och över 80 skadades i kraftig turbulens under en flygning på tisdagen. Dagen efter får fortsatt 20 personer intensivvård i Bangkok, enligt sjukhus i staden.

Ett hundratal omskakade passagerare och besättningsmedlemmar landade på onsdagen i Singapore efter skräckresan från London, som slutade med en nödlandning i Thailands huvudstad Bangkok. Lättade anhöriga mötte upp med kramar.

Andra är kvar på sjukhus i Bangkok. Sent på tisdagen sades över 70 personer få fortsatt vård, sex av dem med allvarliga skador. På onsdagen uppgav två sjukhus i staden att 20 personer intensivvårdas. De kommer bland annat från Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Singapore.

Boeingplanet från Singapore Airlines råkade ut för plötslig och extrem turbulens när det närmade sig Myanmars luftrum på tisdagen. Passagerare har beskrivit kaosartade scener ombord: saker som kastades runt, människor som skrek i panik och medresenärer med blödande öron och huvudskador.

En passagerare uppger att de kastades runt i kabinen så våldsamt att det blev märken i taket. På bilder inifrån planet syns mat, dryckesflaskor och bagage utspritt över kabinen. Från taket dinglar syrgasmasker.

”Under de sekunder planet sjönk skreks det förfärligt”, säger passageraren Andrew Davies till BBC Radio.

Tidiga uppgifter i thailändska medier gjorde gällande att ytterligare en person från olycksplanet avlidit på sjukhus, uppgifter som dock inte bekräftats officiellt.

Enligt flygexperter är det ovanligt att turbulens leder till så omfattande skador som på Singapore Airlines-planet. Händelsen ska utredas av singaporianska myndigheter.

Källa: TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...
Det brinner intill flygplatsen i Bryssel. Det skriver belgiska Le Soir. Det ska vara en lagerlokal...
Familjen Gore hade laddat upp för solsemester i Costa Brava utanför Barcelona. Men när de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy