tisdag 16 apr, 2024

En månad efter Finncanopus jungfruresa

Foto: Finnlines

Dela

Finnlines har välkomnat två nybyggda fartyg i Superstar-klassen till sin flotta, Finnsirius i september 2023 och Finncanopus den 16 februari i år. Superstar-fartygen har ersatt två mindre fartyg och erbjuder uppgraderad service på rutten mellan Finland och Sverige via Åland. En månad efter nykomlingen Finncanopus jungfruresa rapporterar Finnlines en nästan fyrfaldig ökning av passagerarantalet.

Under de senaste åren har rederiet Finnlines investerat 500 miljoner euro i ett nybyggnadsprogram med fokus på hybrid- och grön teknik. Programmet fullbordades när de nybyggda frakt- och passagerarfartygen i rederiets Superstar-klass debuterade, Finnsirius i september 2023 och dess systerfartyg Finncanopus i februari i år. En månad efter att Finncanopus introducerades på rutten Nådendal-Långnäs-Kapellskär rapporterar Finnlines en nästan fyrfaldig ökning av passagerarantalet jämfört med samma period förra året.

”De nya Superstar-fartygen har varit efterlängtade och de är en integrerad del av vår strategi att erbjuda uppgraderade tjänster för både fraktkunder och privatpassagerare på rutten Sverige-Finland”, säger Antonio Raimo, Line Manager på Finnlines.

Utöver panoramafönster med fantastisk utsikt över skärgården kan passagerarna njuta av flera olika restauranger på de två systerfartygen, liksom ett lyxigt spa, gym, taxfreebutik och lek- och spelområden för barn.

”Vi kunde inte vara mer nöjda över våra kunders varma välkomnande av Finncanopus och Finnsirius och vi ser nu fram emot sommarsäsongen”, säger Marco Palmu, direktör för Finnlines passagerartrafik.

Påskens äggjakt och underhållning ombord

Under den kommande påskhelgen kommer det att finnas ett speciellt familjeprogram ombord på Finnlines nya fartyg. Familjer kan delta i en traditionell äggjakt, frågesport med påsktema och barnen bjuds på chokladägg. Dessutom blir det underhållning ombord med den dansande och sjungande dockan Maddaleena, magikern Jari och den humoristiska Pelle Mamma.

Avgångar från Kapellskär
Morgon: Trollkarlen Jari 30/3 och 1/4, Pelle Mamma 5/4 och 6/4
Kväll: Maddaleena 29/3 och 30/3

Avgångar från Nådendal
Morgon: Maddaleena 29/3 och 30/3
Kväll: Trollkarlen Jari 29/3 och 30/3, Pelle Mamma 4/4 och 5/4

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Den 20 mars avgick premiärkryssningen med Östersjöns nya nöjeskryssare Birka Gotland och i påsk gjorde...
Var fjärde tillfrågad säger att de tänker på hållbarhet när de bokar en kryssning. Och...
När Finnlines expanderar sitt ruttnätverk med en linje till Świnoujście i Polen. Trafikstarten är den...
Med Kryssarna introduceras sex olika virtuella resenärer: City Charlie, Wellness Wilma, Family Frank, Nature Nina, Foodie...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy