lördag 13 apr, 2024

Fem tips inför sommarens vandring

Dela

Fem tips inför sommarens vandring

Sex av tio svenskar listar vandring som den träningsform de allra helst vill utföra under sommarsemestern, det visar en ny Sifo-undersökning vi låtit göra. Vandring är en riktigt bra träningsform som kan genomföras nästan överallt, som passar de flesta och som förutom motion bjuder in till mindfulness och behagliga naturupplevelser.

Här är fem tips till dig som planerar att snöra på dig vandringskängorna i sommar:

Satsa på rätt skor
Under en löprunda räcker det ofta med ett par bekväma träningsskor. En vandring ställer ofta lite större krav på material och komfort. En god idé är att se till att skorna är vattentäta och att du har gått in dem innan användning, annars finns risken att du får skoskav på dina fötter. Eftersom vandring sker i varierande terräng är det även bra att skorna har högre och mer skyddande skaft. Det kan även vara värt att unna sig en extra skön innersula.

Ett extra ombyte kläder
Oavsett terräng och väder är det bra med ett extra ombyte kläder. Vid kallare temperaturer är det bra att ha med en varm tröja, på samma sätt som det kan vara skönt att byta till en fräsch tröja under den soliga vandringen. Välj gärna material som andas och som inte väger för mycket. Packa även med varmare kläder för kvällsvandringen eftersom det kan uppstå stora temperaturskillnader under dygnet.

Packa ryggsäcken med energigivande mellanmål
Att vandra längre sträckor kan ta på krafterna. Därför kan det vara en god idé att ta med dig både mat och dryck så att du kan fylla på energinivåerna när orken tryter. Förutom vatten är exempelvis bananer, smoothies, smörgåsar, kaffe och lite raw food-godis både goda och uppiggande tillskott. Kom ihåg att äta med jämna mellanrum och passa på att avnjuta mellanmålet på en av de många vackra platser som vandringen tar dig till. 

Reseapoteket – en trygghet under vandringen
För oförutsedda olyckor, även mindre incidenter som brännande skoskav, är det bra att alltid ha med sig ett litet reseapotek. Ett första förband, plåster, saltlösning och värktabletter tar inte mycket plats men är guld värt att ha vid behov. 

Kom ihåg att vila
Det är viktigt att ta regelbundna pauser under en vandring, både för att vila fötterna och för att fylla på med uppiggande mat och dryck. Pauser ger också tillfällen att njuta till fullo av de vackra vyer och omgivningar som vandringen tar oss till. Passa på att andas in den friska luften, smält intrycken och låt vilostunden bli en av vandringens stora höjdpunkter.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...
Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer...
VIAREPS ska marknadsföra flod- och havskryssningsrederiet Plantours i Norden och Benelux Plantours utser AVIAREPS, världens ledande...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy