söndag 23 jun, 2024

Filippinernaöppnar dörrarna för alla utländska turister genom att lätta på ankomstkraven från och med den 1 april

Dela

Filippinerna öppnar dörrarna för alla utländska turister genom att lätta på ankomstkraven från och med den 1 april.Från och med den 1 april kommer det inte att finnas någon begränsning för antalet internationella besökare som anländer i landet.Detta tillkännagav turistdepartementet fredagen 11 mars, efter beslutet av Inter-Agency Task Force for the Management of Emerging Infectious Diseases (IATF-EID) att upphäva ankomstkvoten för ovaccinerade passagerare.

IATF har genom resolution 164-A gjort det möjligt för ankommande passagerare att lämna in ett negativt resultat av ett laboratoriebaserat antigentest som tagits inom 24 timmar efter avresan, i stället för det ursprungliga kravet på ett negativt resultat av ett RT-PCR-test som tagits 48 timmar före avresan från ursprungsorten.De filippinska ambassaderna och konsulaten kommer också att återuppta utfärdandet av viseringar från och med den1 april.”Nu öppnar vi landet för alla fullt vaccinerade turister från alla länder och innebär att landets turistindustri är på god väg att återhämta sig”, sade turistminister Berna Romulo-Puyat.”Vi på Filippinska turistministeriet tackar våra kollegor på IATF för att de har godkänt åtgärder som kommer att stödja återhämtningen av turismsektorn under de kommande månaderna.

Vi har stora förhoppningar om att detta kommer att leda till en ökning av antalet internationella resenärer i sommar”, tillade Puyat.IATF:s resolution 164 godkänner det ömsesidiga erkännandet av Covid-19-vaccinationscertifikat de 157 länder vars medborgare kan resa in i Filippinerna utan visum enligt EO 408.”Även om våra inhemska turister har varit en grundpelare i vår återhämtning, är vi nu också glada över att välkomna fler utländska besökare.

Att vi nu godkänner vaccinationsintyg från fler länder är en viktig åtgärd för i återhämtningen”, tillade hon.Filippinerna öppnade återigen sina dörrar för utländska fritidsresenärerfrån viseringsfria länder den 10 februari.

Dela

Relaterade inlägg

Nu, inträffar sommarsolståndet. Det innebär är att idag är årets längsta dag. Nu väntar årets kortaste...
Sedan i oktober 2023 har Utrikesdepartementet avrått svenskar från att resa till Libanon. Men trots avrådan...
Bokningstrycket hos Skidanläggningsföretaget Skistar fortsätter att öka. Och det är framförallt de danska gästerna som...
Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy