fredag 14 jun, 2024

Finländska statens tågbolag köper MTRX

Dela

Det statliga finländska järnvägsbolaget VR förvärvar MTRX, som kör persontåg mellan Stockholm och Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

MTRX, som ingår i den Hongkongbaserade trafikföretaget MTR, har bedrivit kommersiell trafik mellan Stockholm och Göteborg sedan 2015. Bolaget, som omsatte cirka 350 miljoner kronor under 2022 och har 120 anställda, köps nu upp av VR som ägs av den finländska staten.

”Jag tror att vi tillsammans kan skapa ännu bättre tjänster för tågresenärer i Norden. Förvärvet stärker också vår konkurrenskraft i både Sverige och Finland”, säger VR:s vd Elisa Markula i ett pressmeddelande.

VR expanderade sin verksamhet till Sverige sommaren 2022 genom att förvärva Arriva som är verksamt inom regional upphandlad kollektivtrafik.

MTR har länge ansvarat för pendeltågs- och tunnelbanetrafiken i Stockholm. I höstas bröt dock Storstockholms lokaltrafik pendeltågsavtalet och förra månaden blev det känt att MTR inte heller får förnyat förtroende att ansvara för tunnelbanetrafiken.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

I takt med att den svenska högsommaren närmar sig ökar efterfrågan på hållbara resealternativ. Nu...
Årets Svenskt Kvalitetsindex (SKI) är presenterad och MTRX kniper i år förstaplatsen inom persontransport. Mätningen,...
Nu finns biljetter fram till 1 september tillgängliga att köpa hos SJ. Samtidigt rullas etapp två ut...
Det hårda vintervädret slet hårt på SJs tåg och påverkade dessvärre många resenärer. På grund av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy