måndag 24 jun, 2024

Finnair ställer in ordförandebyte efter stängningen av ryskt luftrum

Dela

Foto:finnair

Det finländska flygbolaget Finnair har beslutat sig för att ställa in det planerade ordförandebytet vid vårens årsstämma. Beskedet motiveras med att det inte är lämpligt att byta ordförande under nuvarande omständigheter. 

I ett pressmeddelande skriver Finnair att bolagets valberedning, nuvarande styrelseordförande Jouko Karvinen samt den tilltänkta ordförande Kari Stadigh gemensamt kommit fram till beslutet. 

”På grund av förändringarna i bolagets verksamhetsmiljö är det viktigt att säkerställa kontinuitet i styrelsens arbete och ett byte av styrelseordförande bedöms inte vara lämpligt under dessa omständigheter”, skriver Finnair. 

Som en konsekvens av förändringen i valberedningens förslag flyttas Finnairs årsstämma från den 24 mars till den 7 april. 

På torsdagen meddelade Finnair att stängningen av det ryska luftrummet efter landets invasion av Ukraina innebär att bolaget ser ett behov av att permittera personal. 

Finnair räknar med att behöva permittera 90 till 200 piloter och 150 till 450 i kabinpersonalen från och med april. Permitteringsbehovet avgörs dock av hur den ”exceptionella situationen fortskrider” och kan även ändras beroende på vilka lösningar som kan framkomma under förhandlingarna med arbetstagarrepresentanter.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy