torsdag 30 maj, 2024

Finnairs förlust mindre än väntat – trög återöppning för Asienflyg

Dela

Finnair.com

Det finländska flygbolaget Finnair redovisar ett resultat före skatt på -145 miljoner euro för det tredje kvartalet 2021. Analytiker hade räknat med -161 miljoner euro, enligt Infronts prognossammanställning.

Det operationella rörelseresultatet var -109 miljoner euro. Här väntades -136 miljoner euro. 

Nettoomsättningen uppgick till 199 miljoner euro. Väntat var 234 miljoner euro.

Det finländska flygbolaget Finnairs FIA1S +3,62% verksamhet dämpas fortsatt av pandemirestriktioner, framför allt i Asien, skriver bolaget i prognosavsnittet av delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Baserat på den ökade vaccinationsgraden spår Finnair att Asien öppnar för resenärer på en mer betydande nivå tidigt under 2022, frånsett Kina som väntas öppna efter halvårsskiftet nästa år.

”På grund av den långsamma återhämtningen av trafik till Asien spår Finnair att den jämförbara rörelseförlusten kommer fortsätta under första halvan av 2022. Vi spår att verksamhetsmiljön under andra halvan kommer vara närmare för-pandemins nivåer och att en återhämtning till 209 års trafiknivå, mätt i årlig ASK, nås under 2023”, skriver Finnair.

Fraktverksamheten är fortsatt stark och kostnadsbesparingsprogram har fortlöpt som planerat. Kostnader har dock stigit för kapacitetsökningar och högre priser för bränsle, vilket spås leda till en liknande resultatutveckling för fjärde kvartalet, som slutade med förlust på 106 miljoner euro.

Fjärde kvartalets kassaflöde spås också vara positivt.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy