måndag 22 apr, 2024

Finnlines storsatsar på passagerartrafiken mellan Sverige och Finland med två nya RoPax-fartyg

Dela

Foto:Finnlines

Finnlines presenterade sina två nya RoPax-fartyg i Superstarklassen vid en presskonferens i Stockholm. Det första sätts in på rutten Kapellskär–Långnäs–Naantali under hösten 2023. De nya fartygen är en del av rederiets investeringsprogram om totalt 500 miljoner euro, som fokuserar på RoPax- och RoRo-fartyg med den senaste spjutspetstekniken.

Frakt- och passagerarrederiet Finnlines ska investera stort i sin linje mellan Sverige och Finland via Åland under 2023, genom att sätta in två nybyggda RoPax-färjor (gods- och passagerarfärjor) i en klass som man döpt till Superstar, på rutten. De nya fartygen presenterades av Finnlines bolagsledning vid en presskonferens på finska ambassaden i Stockholm idag, tillsammans med företagets planer för att öka komforten för passagerarna på linjen Kapellskär–Långnäs–Naantali.

De nya RoPax-fartygen ingår i Finnlines investeringsprogram om totalt 500 miljoner euro, som omfattar både RoPax- och RoRo-fartyg (fraktfartyg för rullande gods), samtliga utrustade med spjutspetslösningar på hållbarhetsområdet. Tre nybyggda RoRo-fartyg är redan i trafik sedan sommaren 2022, och det första RoPax-fartyget sätts in på linjen Kapellskär–Långnäs–Naantali under hösten 2023.

Finnlines nya RoPax-fartyg i Superstarklassen får namnen Finnsirius and Finncanopus efter de starkast lysande stjärnorna på natthimlen. De kommer att förbättra passagerarnas reseupplevelse avsevärt. Vart och ett av fartygen rymmer 1100 passagerare, vilket är ungefär dubbelt så många som ryms i de fartyg som trafikerar rutten idag. Även lastkapaciteten ökas, från dagens strax över 4 000 lastmeter till 5 200 lastmeter. 

“Vår linje mellan Sverige och Finland är redan mycket populär hos våra kunder. Genom att öka kapaciteten för både gods och passagerare, samtidigt som vi förbättrar komforten för passagerarna, kan vi höja standarden på våra tjänster och stärka Finnlines position som den viktigaste leverantören av maritima tjänster mellan de båda länderna. När Superstar-färjorna sätts in på rutten, skapar vi skalfördelar och kan stödja våra kunders affärsutveckling och öppna nya möjligheter för dem,” säger Antonio Raimo, Line Manager, Finnlines.

“Den nya generationen fartyg i Superstarklassen adderar modern resekomfort till de frakttjänster i toppklass som Finnlines är känt för. Vi har för avsikt att erbjuda det bekvämaste och enklaste sättet att resa sjövägen mellan Sverige, Åland och det finska fastlandet. Den unika Östersjöskärgården är närvarande genom hela resan och våra passagerare kommer att ha möjligheten att uppleva havet med alla sina sinnen, säger Marco Palmu, Head of Passenger Services, Finnlines.

De nya fartygen kommer att ha attraktiva restauranger, en spaavdelning med finsk sauna, bekväma arbetsplatser och lounger, omfattande shoppingytor och ett stort serviceutbud även i övrigt. Den natursköna utsikten över skärgården har varit central i fartygens design, och inredningen kommer att utformas av den ledande finska inredningsdesignstudion dSign Vertti Kivi, som specialiserar sig på så kallad ambience design, det vill säga att inreda miljöer som inte enbart är vackra utan också väcker känslor av välbefinnande.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy