onsdag 29 maj, 2024

First Camp gör storaffär i den danska campingbranschen

Dela

Foto:First Camp Group

Danmarks två ledande campingkedjor blir en. First Camp fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar den danska campingkedjan CampOne. Genom affären övertas fyra destinationer med en samlad årlig omsättning på knappt 50 miljoner SEK.

First Camp har sedan tidigare nio destinationer i Danmark med varumärket First Camp, samt Jesperhus Feriepark, en av Danmarks populära semesterdestinationer för barnfamiljer. Genom förvärvet av CampOne växer verksamheten i Danmark med fyra nya destinationer. Ägarskapet för den femte CampOne-destinationen, Assens Strand, förblir med Per och Gitte Blaabjerg men under nytt varumärke. CampOne kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

CampOne har välskötta och populära destinationer och vi är väldigt glada över att Per och Gitte gett oss förtroendet att överta deras livsverk. De har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla CampOne och vi ska göra vårt bästa för att vårda och fortsätta utveckla destinationerna. Som vanligt kommer vår framtida utveckling ske utifrån gästernas synpunkter och sommaren 2023 gäller ’business as usual’ där CampOne-varumärket behålls”, säger First Camps koncernchef Johan Söör.

Säljaren Gitte & Per Blaabjerg kommenterar:

”Vi har valt att sälja CampOne till den välkända skandinaviska campingkedjan First Camp. Vi valde First Camp för att säkerställa att CampOne förblir i kapitalstarka händer, som har goda möjligheter och stor erfarenhet för att kunna vidareutveckla CampOne. 

Vi vill gärna ta tillfället i akt att tacka våra många gäster som har besökt våra campingplatser – några har till och med varit med oss ända sedan starten 1992. Utan er hade denna resa aldrig varit möjlig.”

Ola Bååth, investeringschef i First Camp, tillägger: ”Med förvärvet av CampOne kommer en portfölj av välinvesterade destinationer på mycket attraktiva lägen. På sikt ser vi stort värde i att fortsätta utveckla CampOne destinationerna i samma anda som familjen Blaabjerg gjort, med kvalitet och gästnöjdhet i fokus.”

Tillträde är beräknat till månadsskiftet mars/april.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Två tredjedelar av agenterna över hela världen planerar samordnade investeringar i teknik under nästa år och...
Den svenska kronan har stärkts betydligt den senaste tiden. En euro kostar nu omkring 11,51...
Oavsett om du svävar genom berg- och dalbanor, plaskar i vattenparker, träffar älskade sagokaraktärer eller...
Under 2023 omsatte besöksnäringen i Östersund drygt en miljard kr, ett mål som sattes upp...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy