onsdag 24 apr, 2024

First Camp-koncernen förvärvar Leksand Resort

Dela

First Camp-koncernen förvärvar Leksand Resort
Foto:First CampFirst Camp-koncernen förvärvar Leksand Resort

First Camp, Skandinaviens största campingkoncern, förvärvar Leksand Resort AB, en ledande koncern i Dalarnas besöksnäring där Leksand Sommarland, cateringverksamhet, stugby och camping på femstjärniga Leksand Strand samt hotell- och konferensverksamheten Moskogen såväl som restaurangverksamheten vid Tegera Arena ingår. Förvärvet blir First Camp-koncernens sjunde destination i Dalarna.

Leksand Resort AB har genomgått en imponerande utveckling de senaste åren och väntas i år omsätta cirka 150 miljoner SEK. Totalt i verksamheten vid Leksand Strand finns cirka 222 stugor, 400 campingtomter, 20 glampingtält som tillsammans med Leksand Sommarland och Moskogens hotell- och konferensanläggning samt Mat vid Siljans omfattande restaurangverksamhet, idag skapar ”Sveriges mest upplevelserika familjeresort”.

Leksand Resort är en välskött verksamhet med stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi tillföra kapital till fortsatta investeringar, och vi ser flera samarbetsområden med vår övriga verksamhet. Som ett exempel kan vi paketera boende på våra övriga sex destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Leksand Resort kommer att styras som ett eget dotterbolag i vår koncern, under eget varumärke och med samma lokala team som idag”, säger First Camps koncernchef Johan Söör.

Det känns helt rätt att nu lämna över till First Camp-koncernen, som har finansiella muskler att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten vidare till nya höjder. First Camp har mycket kompetens och har redan många bäddar i Siljansbygden vilket kommer att ge goda samordningsvinster och fantastiska möjligheter att utveckla Leksand Resort med dess alla verksamheter. Jag har också tackat ja till att fortsätta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra i den fortsatta utvecklingen”, säger Leksand Resort AB:s nuvarande styrelseordförande Kent Lövgren som även representerar säljargruppen.

”Jag och mina kollegor i ledningsgruppen är väldigt glada över den här lösningen och det känns bra att våra nya ägare vill behålla vårt nuvarande varumärke och fortsätta bygga vidare på den starka marknadsposition Leksand Resort har idag. Vi är övertygad om att tillsammans med First Camp-koncernen är framtiden mycket ljus”, säger Leksand Resort AB:s VD Rony Forsberg.

Tillträde sker den 31 mars. First Camp har redan verksamhet i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge och Falun och Leksand Resort blir koncernens sjunde destination i Dalarna. Leksand Resort kommer att ägas av First Camp-koncernens bolag United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och alltså styras som ett eget dotterbolag inom koncernen. Ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

Dela

Relaterade inlägg

I april slog dörrarna upp för Göteborgs nya upplevelsecenter, World of Volvo. Teknisk innovation, ikoniska...
Nu står det klart att Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg blir Årets museum 2024. Priset delas...
Till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Stockholm...
Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy