söndag 19 maj, 2024

Flera flygbolag börja flyga igen – men försiktigt

Dela

Fler och fler bolag meddelar att de försiktigt börjar återuppta sina flygningar. Men det handlar om en långsam återhämtning. 

I Sverige har både SAS och Ryanair rapporterat att de kommer att börja flyga till och från svenska flygplatser, både utrikes och inrikes, i juni respektive i början av juli. Detta trots att det fortfarande finns en avrådan för utlandsresor till den 15 juli. SAS har uppgett att företaget har börjat märka av en försiktig ökad efterfrågan på resor, som främst ska handla om en efterfrågan efter nödvändiga resor.

Samtidigt höjs röster för att detta är ett bra tillfälle att minska på flygandet med tanke på klimatet. Och trots att siffrorna talar sitt tydliga språk är det desto svårare att slå fast en mer detaljerad prognos om hur det kommer att se ut i luften framöver.

Statliga flygplatsbolaget Swedavia noterade en dramatisk nedgång i flygresandet för andra månaden i rad i maj — och flera av deras flygplatser saknade nästan helt kommersiell trafik. 

– Swedavia räknar med en försiktig återhämtning under hösten, men också med att både 2020 och 2021 blir kraftigt påverkade av den nuvarande situationen, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy