måndag 17 jun, 2024

Flix avslöjar nya lanseringsplaner, Indien blir nästa marknad

Dela

Foto:Flix

FlixBus har framgångsrikt lanserats i Europa, Nordamerika och Turkiet. Nu planerar bolaget för nästa expansion, Indien. Landet är en av världens största bussmarknader som 2024 får FlixBus gröna bussar på vägarna. 

Flix fortsätter sin starka tillväxtresa
I år lanseras FlixBus i Chile och nästa år Indien. Med en bussmarknad större än Europa, Turkiet och Nordamerika tillsammans så ser Flix en fantastisk potential i landet. Målet är att erbjuda invånarna prisvärda, hållbara, bekväma och säkra bussresor. 

– Det är fantastiskt att få meddela att Indien blir vår nästa marknad och det 42:a landet i ordningen. Vårt mål är att erbjuda hållbara och prisvärda resor för alla och vi ser att det finns en efterfrågan på just detta i Indien, säger André Schwämmlein, medgrundare och VD på FlixVi är övertygade om att vår unika affärsmodell kommer att bli ett vinnande koncept även i Indien. Vårt starka fokus på standardisering och säkerhet kommer att bygga det mest konkurrenskraftiga bussnätet i landet. Vi är villiga att investera rejält på den lokala marknaden där vi siktar på att bli marknadsledande. 

Flix, har redan inlett processen att bilda ett lokalt team i Indien. Bolaget har utsett Surya Khurana till landets VD. Med stor erfarenhet av mobilitetsbranschen kommer han och hans team att leta efter drivna medarbetare och lokala busspartners. I och med lanseringen så kommer Flix att bidra till den ekonomiska tillväxten i landet i form av nya arbetstillfällen, ökad turism och skatteintäkter. 

Samma standard jorden runt
Flix garanterar samma servicekvalitet som på bolagets övriga 40 marknader. Samtliga bussar erbjuder gratis Wi-Fi, bekväma säten med gott om benutrymme, luftkonditionering, eluttag och övergripande renlighet och säkerhet. I de flesta länder erbjuder FlixBus även ett platsreservationssystem, som planeras att lanseras på alla FlixBus-marknader. Flix har även satt upp ett mål om att bli helt koldioxidneutrala.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy