torsdag 23 maj, 2024

FlixBus lanserar flygtransfer

Foto: Björn Dalin

Dela

Till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Stockholm – Arlanda och Örebro – Arlanda, via Västerås och Enköping. Som Sveriges mest prisvärda flygtransfer ska FlixBus underlätta för resenärer som vill ta sig smidigt och prisvärt till och från flygplatsen. Biljettförsäljningen startar idag och premiärturen avgår från Stockholms central respektive Örebro resecentrum den 6 maj.

Lanseringen är en del av FlixBus expansion där planen är att utöka bussnätverket med 25 procent under våren. I dagsläget trafikerar FlixBus Arlanda med sin ordinarie linjetrafik men utgår då endast från Stockholm Central. Den nya satsningen blir därmed en renodlad flygtransfer med dagliga turer anpassade för både affärs- och fritidsresenärer. Med ett biljettpris från 79 kronor blir flygtransfern Sveriges mest prisvärda förbindelse till Arlanda.

–Det är med stor entusiasm vi breddar FlixBus utbud genom att införa vår nya flygtransfer, säger Peter Ahlgren, VD för FlixBus Norden.

–Lanseringen är ett strategiskt och spännande steg för att komplettera vår befintliga verksamhet. Med denna expansion är vi stolta över att kunna erbjuda ett bredare spektrum av tillgängliga och kostnadseffektiva resealternativ till och från Arlanda. Med startpriser från endast 79 kronor, återspeglar detta vårt åtagande att göra resandet överkomligt och bekvämt för alla.

Flygtransfern avgår sju dagar i veckan var 30:e minut med en restid på 45 minuter mellan Stockholm och Arlanda. Mellan Arlanda och Örebro avgår bussarna var 90:e minut med en restid på 2 timmar och 30 minuter. Priset är 79 kronor enkel väg från Stockholm och från 179 kr från Örebro. För att särskilja linjen från FlixBus ordinarie bussverksamhet har de nya bussarna utrustats med en flygplanslogga.

Flygtransfer Stockholm – Arlanda

Start: 6 maj

Frekvens: sju dagar i veckan, 26 avgångar per dag i vardera riktningen. Under *högsäsong utökas avgångar till 33 avgångar i vardera riktningen. Första bussen till Arlanda avgår dagligen klockan 05.55 från Stockholm Cityterminal. Sista avgången från Arlanda avgår klockan 22.15 från terminal 2/4.
* Högsäsong (3/6 – 18/8)

Stopp: Cityterminalen, Sankt Eriksplan, Norra Stationsgatan, Haga Norra, Haga Södra, Järva Krog, och Frösunda, Arlanda terminal 2/4.

Restid: 45 minuter

Pris: Fast pris 79 kr enkel väg.

Flygtransfer Örebro – Arlanda

Start: 6 maj

Frekvens: Sju dagar i veckan, med upp till 13 avgångar per dag.

Stop: Örebro, Västerås, Enköping, Arlanda terminal 2/4.

Restid:
Örebro till Arlanda, 2 timmar och 30 minuter.
Västerås till Arlanda, restid cirka en timme.

Pris:
Örebro – Arlanda från 179 kronor.
Västerås – Arlanda från 149 kronor.
Enköping – Arlanda från 149 kronor.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy