onsdag 29 maj, 2024

Flygbolagets ledning kapar sina löner efter coronautbrottet

Dela

Foto:Thaiair

Det statliga thailändska flygbolaget Thai Airways räknar med att utbrottet av coronaviruset kommer att slå hårt mot verksamheten. 

Därför väljer nu ledningen i bolaget att kapa sina löner, skriver Reuters.

Den högsta ledningen i Thai Airways har sänkt sina löner med mellan 15 och 25 procent för att reducera kostnaderna för bolaget. De nya ersättningarna kommer att gälla från och med mars i sex månader framåt.

Antalet bekräftade fall av coronaviruset i Thailand hade stigit till 40 på onsdagen. Som en konsekvens av utbredningen har landets myndigheter uppmanat allmänheten från att resa utomlands, vilket kommer att slå hårt mot flygbolag som Thai Airways.

”Trots att biljetterna är billiga, så kan det bli din sista semester”, har hälsoministern Anutin Charnvirakul uttryckt det, enligt Reuters.

Under onsdagen har även Lufthansa meddelat att man inför åtgärder för att minska kostnadssmällen på grund av coronautbrottet. Bland annat kommer boalaget erbjuda personal obetald semester och utökar alternativ för deltidsarbete.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy