fredag 21 jun, 2024

Flygstrejk i Norge – liten effekt inledningsvis

Dela

Foto:FNO

31 flygtekniker i Norge gick ut i strejk lördag morgon. Såväl SAS som Norwegian och Widerøe påverkas, även om konsekvenserna för passagerarna är något oklara för tillfället, rapporterar norska nyhetsbyrån NTB.

”Inledningsvis är det inga av våra passagerare som blir påverkade”, säger Anna Sandell på SAS kommunikationsavdelning till TT på morgonen.

”Och eventuellt påverkade passagerare kommer att informeras av oss som det. Men som det ser ut just nu är det inga som blir påverkade”, fortsätter hon.

Hon påpekar att det handlar om en central förhandling, mellan fack och arbetsgivare, alltså inte bara med SAS. Så även flera andra flygbolag berörs.

På måndag utvidgas strejken när ytterligare 75 flygtekniker lägger ner arbetet. Om konsekvenserna blir större på flygtrafiken då, är för tidigt att säga, enligt Anna Sandell.

Norwegians presskontakt Silje Glorvigen kunde på morgonen inte säga något om vilka avgångar som eventuellt blir påverkade, enligt NTB.

Konflikten handlar om löner. Klockan 03:50 natten mot lördag gav medlaren upp, han lyckades inte hitta någon lösning i nuläget.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy