onsdag 22 maj, 2024

FN: Då är efterfrågan på flygresor helt återställd

Dela

Den globala efterfrågan på kommersiella flygresor väntas återhämta sig helt och hållet under 2023 – och till och med överstiga efterfrågan som fanns före covidpandemin, enligt FN:s luftfartsorgan ICAO.

ICAO räknar med att efterfrågan på de flesta rutter under första kvartalet 2023 kommer att uppgå till samma nivåer som under motsvarande period 2019, och att efterfrågan under slutet av 2023 kommer att överstiga 2019 års efterfrågan med 3 procent. Under 2024 beräknas den globala efterfrågan på flygresor öka till 4 procent mer än under 2019.

Prognosen kommer samtidigt som de ledande flygplanstillverkarna Boeing och Airbus har noterat en betydande ökning av flygplansbeställningar.

Under 2022 uppgick det totala antalet flygresenärer i världen till 74 procent av den årliga siffran under året före pandemin bröt ut 2020.

På tisdagen släppte Swedavia statistik som visade att 2,1 miljoner resenärer reste via någon av Swedavias tio flygplatser i Sverige under årets första månad. Siffran innebär en ökning med 90 procent jämfört med samma period i fjol, och är nu på 75 procent av pandemifria 2019-års nivå.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy