torsdag 18 apr, 2024

Fortsatt lugnare läge på Arlanda

Dela

Foto: Mats Montner

Kösituationen på Arlanda fortsätter att förbättras. Under tisdagsmorgonen låg kötiden på 10–20 minuter i säkerhetskontrollen och på förmiddagen hade kötiderna minskat ytterligare.

– De åtgärder vi har gjort har haft effekt, även under morgonrusningen var det betydligt lugnare, säger Swedavias presstalesperson Peter Wärring.

Swedavia har utökat bemanningen i säkerhetskontrollen och nyöppnade terminal 4 avlastar nu terminal 5 med 25 flyg per dag. Dessutom har de nya riktlinjerna till resenärerna som infördes i helgen gett effekt och lett till kortare köer.

Stora resveckor

– Våra resenärer har tagit till sig av våra rekommendationer om att inte komma till Arlanda före tre timmar innan avgång, det är vi väldigt glada och tacksamma över, säger Peter Wärring.

TT: Tror ni att det kan fortsätta gå åt rätt håll nu?

– Vi jobbar för det, men vi har stora resveckor framför oss som nu under midsommar. Det kan bli ett högre tryck senare i sommar när många ska iväg samtidigt, då kan det bli längre köer igen.

Checka in hemma

TT: Hur kommer ni att arbeta vidare under sommaren?

– Vi fortsätter att bemanna upp. Vi har en del personal på väg in tillsammans med vår samarbetspartner Avarn Security. Vi har även tagit in extrapersonal från Securitas för att bemanna upp säkerhetskontrollen. Och vi gör vad vi kan för att det ska vara så bra arbetsmiljö som möjligt.

TT: Vad kan ni säga till resenärer som fortfarande känner oro?

– Har du möjlighet att checka in hemifrån så gör gärna det, ha koll på alla dina dokument och kolla även med ditt flygbolag vad som gäller. Vi har personal på plats för att svara på frågor och hjälpa till. Är du i tidspress kan du få hjälp till en kortare kö för att hinna med ditt plan.

Källa:aftonbladet.se

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...
Det på många håll trivsamma påskvädret väntas nu förbytas i snöoväder. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul...
Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy