onsdag 24 apr, 2024

Fortsatt tågstrul för MTR: ”Ska försöka lösa nästa veckas trafik”

Dela

Sveriges redan hårt prövade tågresenärer tyngs av nya bördor. Mälartåg ställer in i princip alla avgångar mellan Uppsala och Gävle på söndagen på grund av semestrar och sjukskrivningar. Samtidigt fortsätter de senaste dagarnas störningar i Närke och Jämtland.

Vanligtvis brukar ett Mälartåg i timmen åka från Uppsala till Gävle, och vice versa. Men på grund av personalbrist är de flesta tågen inställda.

”Det beror på personalbrist på grund av semester och sjukdomsfall. Vi har inte tillräckligt med lokförare eller tågvärdar på sträckorna”, säger Rebecca Lundin som är presstalesperson på tågoperatören MTR.

I nuläget kan hon bara med säkerhet säga att söndagens trafik påverkas.

MTR har dock inte tagit något beslut ännu om hur de ska få in mer personal. Lundin berättar att de håller på att se över de alternativ som finns.

”Vi ska försöka lösa nästa veckas trafik, förhoppningsvis är vi i ett bättre läge då”. 

TT: Kan man komma att ta in personal från andra delar av landet?

”Det är svårt att göra det med kort varsel. Det skulle bara vara aktuellt längre fram i veckan om läget inte ser bättre ut.”

Även fler av MTR:s körsträckor påverkas av personalbrist, dock inte i samma utsträckning som avgångarna mellan Uppsala och Gävle.

Sträckorna Norrköping–Nyköping–Stockholm och Örebro–Eskilstuna–Stockholm–Uppsala hade även de inställda avgångar under söndagen. Totalt berörs över 20 tåg inom Mälartåg, som trafikeras av MTR.

MTR har satt in flera ersättningsbussar för att täcka upp för de inställda tågen.

Sedan i Tågtrafiken mellan Ånge och Duved har ersatts med buss.

”Nattågen är inställda över natten till måndag, och det är de eftersom vi inte har fått tag i ersättningsbussar”, säger Leila Fogelholm vid SJ:s presstjänst.

Även Norrtåg påverkas av felet. Under söndagen uppgav företaget på sin hemsida att tre tåg var helt inställda på sträckan mellan Sundsvall och Storlien.

Trafikverket beräknar att felet vid Gällö ska vara avhjälpt till måndag eftermiddag. Kvarstår felet kan tågtrafiken komma att påverkas längre än så.

mitten av veckan har elfel och olyckor gjort att trafiken störts i olika delar av landet, och flera av de problemen kvarstår ännu.

Mellan Hallsberg och Örebro har ett elfel gjort att tågen behövt köras med lägre hastighet – med förseningar som följd. 

Dessutom är tågtrafiken förbi Gällö i Jämtland inställd sedan i fredags, efter att en kontaktledning rivits ned. Det har i sin tur inneburit att SJ:s nattåg mellan Göteborg och Duved helt ställts in under helgen.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

I april slog dörrarna upp för Göteborgs nya upplevelsecenter, World of Volvo. Teknisk innovation, ikoniska...
Nu står det klart att Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg blir Årets museum 2024. Priset delas...
Till sommaren lanserar FlixBus två nya linjer till Arlanda flygplats med dagliga avgångar mellan Stockholm...
Kroatien satsar allt mer på cykelturism med fler leder. Från 2024 täcks hela ön Mljet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy